Dinsdag 22 oktober 2024

DOS’37 en Deto spelen gelijk in derby na spectaculaire slotfase

Geplaatst op 11 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

oude booijink jochem deto VRIEZENVEEN – Op sportpark ‘Het Midden’ hebben de Vriezenveense eersteklassers DOS’37 en Deto Twenterand zaterdagmiddag gelijkgespeeld. Na een tegenvallende wedstrijd, waar Deto door een treffer van Klaas Nieuwenhuis vlak voor rust op voorsprong kwam, maakte de slotfase veel goed. DOS’37 benutte met hulp van Wybe Kram in de blessuretijd de eerste kans die het in de tweede helft kreeg. Kram werkte de bal namelijk achter zijn eigen doelman. Vervolgens kreeg DOS’37 zelfs nog twee honderd procent kansen, die niet werden benut. Jochem Oude Booiyink (foto) kreeg na een uur spelen rood, wegens het neerhalen van een doorgebroken speler.

De spanning die doorgaans bij een derby hoort liet lang op zich wachten. De wedstrijd modderde zonder echte kansen en in een laag tempo zeventig minuten aan. De slotfase compenseerde echter een boel. DOS’37 kon amper kansen creëren, maar in de blessuretijd stapelden de kansen zich op voor de mannen van Philip Agteres. De eerste werd door Wybe Kram achter Melvin Koetsier gewerkt. Vervolgens zorgden Qays Shayesteh en Sergio Babb ervoor dat DOS’37 niet met de volle drie punten aan de haal ging, door twee ingeschoten ballen voor de doellijn weg te halen.

Ondertussen had Jochem Oude Booijink, die na een minuut spelen bijna scoorde met een kopbal, al rood ontvangen. Hij haalde na een ruim uur spelen de doorgebroken Tom Hegeman onderuit. Stef van der Velden had Deto iets later op 2-0 kunnen zetten, maar hij stuitte op de sterk keepende Patrich Nitert. Voor rust scoorde Klaas Nieuwenhuis na goed doorkoppen van Stef van der Velden.

DOS’37 – Deto 1-1 (0-1)
45. Nieuwenhuis 0-1, 90. W. Kram (eigen doelpunt) 1-1.

Scheidsrechter: Smit
Geel: J. Mulderij, Meier, Houwing (DOS’37) Nahrwold, Oude Booijink, Van der Velden, Kocks (assistent-trainer) (Deto)
Rood: Oude Booijink (Deto/64min.)