Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Dubieuze strafschop nekt HSC’21 bij Topklasse-debuut Boerhof

Geplaatst op 24 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

HSC-De Treffers (14) Freek GrondmanHAAKSBERGEN – Een dubieus gegeven strafschop heeft HSC’21 bij het Topklasse-debuut van trainer Eddy Boerhof tegen De Treffers genekt. Santiago Macedo scoorde vanaf elf meter, waardoor de Haaksbergenaren met 1-0 onderuit gingen. En dat had eigenlijk niet gehoeven.

HSC’21 kreeg namelijk voldoende kansen om tot scoren te komen, met name in de eerste helft. Middenvelder Erwin Nieuwboer dook een keer vogelvrij op voor het doel van De Treffers, maar zijn inzet was te zacht. En vlak voor tijd was Remy Raterink nog erg dichtbij na een scrimmage in het vijandelijke strafschopgebied.

Het moment van de wedstrijd vond echter ruim een kwartier voor het eindsignaal plaats. De Treffers-spelmaker Santiago Macedo ging neer na een lichte aanraking met HSC-verdediger Freek Grondman (rechts op de foto). De aanraking was voor scheidsrechter Ruperti genoeg om naar de stip te wijzen, tot groot ongeloof bij het HSC-kamp.

Gretig naar de grond
‘Ik ben er echt 100 procent zeker van dat ik hem niet neerlegde’, proestte Grondman na afloop van de wedstrijd. ‘Die ‘10’ van hun ging al de hele wedstrijd gretig naar de grond. Als scheidsrechter moet je daar doorheen prikken, maar dat deed hij niet.’ Dus ging de bal op de stip en schoot Macedo zijn ploeg naar de drie punten in Haaksbergen.

HSC probeerde het na dat doelpunt nog wel. Boerhof bracht met Lieuwe Geesing een verse kracht op de linkerflank in en posteerde Robert Wilens als vervanger van verdediger Burak Basut naast Remy Raterink in het centrum van de aanval. Raterink kreeg nog een levensgrote kans, maar zijn kiezelharde schot ging voorlangs.

Zuur
‘We moeten niet alleen naar de scheidsrechter kijken hoor’, is Grondman realistisch. ‘Hij had wel een rol, maar we hadden zelf een doelpunt moeten scoren. Vooral in de eerste helft hadden we enkele goede mogelijkheden. Het is dan ook gigantisch zuur om op deze manier met een nederlaag aan de competitie te beginnen.’

Bikkelhard gewerkt
Veel tijd om te treuren heeft HSC niet, want woensdag wacht alweer het bekerduel tegen ASWH. ‘We hoeven onszelf vandaag niets te verwijten. Iedereen heeft bikkelhard gewerkt en we hadden op zijn minst een gelijkspel verdiend. Maandag gaan we even uitlopen en dan gaan we woensdag weer vol aan de bak’, sluit Grondman af.

HSC’21 – De Treffers 0-1 (0-0)
Scoreverloop:
73. Macedo 0-1

HSC’21: Brammer; Bökkerink, Grondman, Basut (81. Wilens), Garritsen (63. Van Dijk); Goorman, Soumaoro, Nieuwboer; Ottink, Raterink, Ter Hogt (78. Geesing)
(foto Wim Busschers)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief