Dinsdag 23 april 2024
Twentesport

Rigtersbleek-coach Eddy Boerhof: ‘We gaan vol voor de winst’

Geplaatst op 12 november 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De contrasten bij vv Rigtersbleek in Enschede zijn groot vergeleken met vorig seizoen. Toen eindigde de ploeg als twaalfde in de zondag Hoofdklasse C, wat betekende dat het elftal in de nacompetitie moest bewijzen dat zij thuis hoorden op dit niveau. Dat lukte de ploeg van de Haaksbergse trainer Eddy Boerhof (foto), waarmee direct de weg omhoog  is ingeslagen. Rigtersbleek staat nu op de vierde plaats, een uitstekende prestatie.

Boerhof kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. ‘We hadden niet op die twaalfde plek hoeven eindigen’, is hij van mening. ‘Verschillen worden zichtbaar in cruciale duels en die duels hebben we vorig jaar niet goed gespeeld. Als we die wedstrijden hadden gewonnen, hadden we geen nacompetitie hoeven spelen.’

Volgens de trainer is het team dit jaar in vele opzichten sterker geworden. ‘We zijn ons meer bewust van het niveau dat we moeten halen en hebben nog wat meer kwaliteit ten opzichte van vorig jaar.’ Door blessures van Tom Slotman en Erik van Oosterwijk besloot Boerhof enkele wedstrijden met Milan Verschoor en Burak Uguz (beiden 18 jaar) te spelen. ‘Ook die jongens hebben het uitstekend gedaan en karakter getoond. Dat zegt wel iets over hoe we dit seizoen in onze schoenen staan.’

Aanstaande zondag kan Rigtersbleek in het thuisduel met laagvlieger Juliana ’31 de eigen supporters weer eens trakteren op een overwinning. Op het eigen sportpark werd tot nu toe slechts één keer gewonnen. ‘Wij hebben bij thuiswedstrijden sowieso de intentie om te winnen. Hoewel Juliana ’31 in mijn ogen te laag geklasseerd staat, zullen we zondag vol voor de winst gaan’, aldus Boerhof.

Bij de wedstrijd Rigtersbleek – Juliana ’31 wordt zondag op sportpark Rigtersbleek om 14.00 uur afgetrapt. Bij de thuisploeg zijn geen blessures of schorsingen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief