Excelsior’31 – ARC 4-2 (2-0) – Analyse door Wim Visser

Geplaatst op 27 augustus 2011 door   ·   2 Reacties

De wedstrijd werd voorafgegaan door een huldiging van Amanuel Isa, die vandaag zijn 200e wedstrijd voor  Excelsior’31 speelde. De eerste helft van de wedstrijd was matig. Het was van beide kanten rommelig met veel balverlies. Excelsior speelde in de beginfase onrustig, dat werd geleidelijk aan beter. Op slag van rust leverden twee counters evenzoveel doelpunten op. In de 42e minuut gaf Niek Davina een pass achter de verdediging, waarvan Christian Cicek wist te profiteren. In de 44e minuut was er weer een diepe bal. Daarbij werd Karim Chengachi gevloerd, waarna Andreas David vanaf elf meter raak schoot.

Na rust begon Excelsior matig, terwijl ARC juist wel goed speelde. In de 56e minuut werd het door een doelpunt van Labots 2-1. Dat was een fase waarin Excelsior niet bij de les was. Cicek maakte, op aangeven van Hempenius 3-1. Ik vond Cicek goed spelen, terwijl Hempenius me tegenviel. Vervolgens was er nog een strafschop, die ik wat dubieus vond. In de blessuretijd werd het nog 4-2, al had die treffer eigenlijk geen waarde meer. Dat doelpunt kwam uit een vrije schop, waar ik doelman Kok van Excelsior niet erg sterk vond.

Al met al heb ik een redelijke wedstrijd gezien, na een matige openingsfase. Ik geef een 7 voor de amusementswaarde. Als man van de wedstrijd kies ik voor Cicek, die twee keer scoorde. Dat waren twee erg belangrijke doelpunten. Hij krijgt van mij, als enige, ook een ster.

Cicek
Scoreverloop: 43. Cicek, 45. David (pen.), 56. Labots 2-1, 72. Cicek 3-1, 80. Chengachi 4-1 (pen.), 90+2. Berck Beelenkamp 4-2.
Excelsior’31: Kok, David, Bartelds (69. Rosink), Lubbers, Siemelink, Michels (59. Ozkok), Davina, Isa, Hempenius, Cicek (81. Wilens), Chengachi.