Maandag 20 mei 2024
Twentesport

Excelsior’31 – ARC 4-2 (2-0) – Analyse door Wim Visser

Geplaatst op 27 augustus 2011 door   ·   2 Reacties

De wedstrijd werd voorafgegaan door een huldiging van Amanuel Isa, die vandaag zijn 200e wedstrijd voor  Excelsior’31 speelde. De eerste helft van de wedstrijd was matig. Het was van beide kanten rommelig met veel balverlies. Excelsior speelde in de beginfase onrustig, dat werd geleidelijk aan beter. Op slag van rust leverden twee counters evenzoveel doelpunten op. In de 42e minuut gaf Niek Davina een pass achter de verdediging, waarvan Christian Cicek wist te profiteren. In de 44e minuut was er weer een diepe bal. Daarbij werd Karim Chengachi gevloerd, waarna Andreas David vanaf elf meter raak schoot.

Na rust begon Excelsior matig, terwijl ARC juist wel goed speelde. In de 56e minuut werd het door een doelpunt van Labots 2-1. Dat was een fase waarin Excelsior niet bij de les was. Cicek maakte, op aangeven van Hempenius 3-1. Ik vond Cicek goed spelen, terwijl Hempenius me tegenviel. Vervolgens was er nog een strafschop, die ik wat dubieus vond. In de blessuretijd werd het nog 4-2, al had die treffer eigenlijk geen waarde meer. Dat doelpunt kwam uit een vrije schop, waar ik doelman Kok van Excelsior niet erg sterk vond.

Al met al heb ik een redelijke wedstrijd gezien, na een matige openingsfase. Ik geef een 7 voor de amusementswaarde. Als man van de wedstrijd kies ik voor Cicek, die twee keer scoorde. Dat waren twee erg belangrijke doelpunten. Hij krijgt van mij, als enige, ook een ster.

Excelsior’31 – ARC 4-2 (2-0)
Toeschouwers:
500
Gele kaart: Hempenius, Ozkok, Siemelink
Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd: Cicek
Sterren:
Cicek
Scoreverloop: 43. Cicek, 45. David (pen.), 56. Labots 2-1, 72. Cicek 3-1, 80. Chengachi 4-1 (pen.), 90+2. Berck Beelenkamp 4-2.
Excelsior’31: Kok, David, Bartelds (69. Rosink), Lubbers, Siemelink, Michels (59. Ozkok), Davina, Isa, Hempenius, Cicek (81. Wilens), Chengachi.

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. gerard says:

  Cicek,aangegeven als held,ammehoela,zo maakt mijn schoonmoeder ze ook.(intikker)en Hempenius,o o o wat zwak.Heb een stuurloos Excelsior 31 gezien,die achterin de handen meer dan vol had.En middenvelders die alleen maar toekeken.
  Wat een prima voorhoede van ARC jammer voor hun was dat ze defensief wel erg zwak waren,dat nekte ze.Dus lieve mensen,gok niet teveel op zogenaamde goede offensieve nieuwelingen,maar waardeer ook eens een hard werkende achterhoede,met kunst en vliegwerk hebben ze de winst over de streep getrokken,dus beslist geen gemakkelijke winst

 2. Theo says:

  Voor een groot deel met je eens,ik vind inderdaad Hempenius tegenvallen,en het klopt ook dat de voorhoede van Excelsior 31 te maken had met hun zwakste lini n.l de verdediging. De verdediging van Excelsior 31 had weer te maken met hun beste lini n.l de voorhoede.
  Als je dan als analyticus dat niet laat meewegen in je oordeel over spelers,bekijk je het niet vakkundig.
  Je tegenstander bepaald n.l hoe goed of slecht je bent.
  Daar word ook nooit over nagedacht.
  Als een verdediger moet spelen tegen de beste speler van de tegenpartij en veel moeite heeft,maar zich staande houd.
  Dan word dit toch minder gewaardeerd dan dat b.v Cicek tegen een relatief mindere speler het nog presteerd om veel kansen te missen.
  Laten we eerlijk zijn bij dat ene doelpunt had hij geluk dat hij in de rebound toch nog kon intikken.
  Ach ik hoop dat Cicek mij gaat verrassen en dan ben ik weer tevreden.
Archief