Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Excelsior’31 – Barendrecht 0-0 – Analyse door Folkert Velten

Geplaatst op 3 september 2011 door   ·   Geen reacties

Het was een duel tussen een ploeg die niet wilde, Barendrecht, dat echt voor een punt naar Rijssen kwam, en een ploeg die niet kon, Excelsior. Daarbij opgeteld de temperatuur en het gebrek aan creativiteit van de thuisploeg en dan heb je het bijna over zomeravondvoetbal. Het zegt denk ik genoeg dat de eerste echte uitgespeelde kans pas in de 62e minuut te noteren viel. Tot die tijd waren er kansjes geweest voor Isa en Lubbers, uit standaardsituaties. Het duel kenmerkte zich door spel op het middenveld met aan beide zijden veel balverlies.

De tweede helft was er dus die kans voor Chengachi, die de bal echter hoog over het doel tegen de ballenvanger schoot. Kort voor tijd was er nog een kans voor Rosink, maar  de bal kwam tegen de buitenkant van de paal. Ik had het in het begin al over het gebrek aan creativiteit… Excelsior begon in een 4-4-2 formatie, maar Dennis Demmers liet zijn ploeg in de eerste helft al 4-3-3 spelen. Probleem was dat de buitenspelers te veel naar binnen kwamen, waardoor de ruimtes heel klein werden. Dan moet je heel nauwkeurig spelen en dat was vandaag niet het geval.

Al met al een wedstrijd die met een 5 voor de amusementswaarde erg ruim beloond is. Ik heb geen man van de wedstrijd gekozen en ook sterren deel ik vandaag niet uit.

Excelsior’31 – Barendrecht 0-0
Amusementswaarde:
5
Opstelling Excelsior’31: Kok, David, Lubbers, Davina, Siemelink (38. Gerritsen Mulkes), Rosink, Isa, Hempenius (88. Ten Hove), Michels, Ozkok (78. Wilens), Chengachi

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief