Zaterdag 20 april 2024
Twentesport

Excelsior’31 – FC Lisse 1-0 (0-0) – Analyse door Marc Kemna

Geplaatst op 18 september 2011 door   ·   3 Reacties

Laat ik beginnen te zeggen dat ik niets begreep van de opstelling van Excelsior’31. Dennis Demmers liet zijn ploeg met vier verdedigers spelen. Amanuel Isa speelde heel kort daarvoor. De ploeg had met Robert Wilens een spits, terwijl de overige vier middenvelders allemaal een soort vrije rol hadden en de gaten in moesten duiken. Ik heb nooit eerder een dergelijke opstelling gezien. Het deed een beetje laf aan. Bovendien speelden Niek Davina, Nigel Michels, Gradus Hempenius en Jan Borghuis niet bepaald gelukkig. Daardoor was de eerste helft, op twee momenten na, continu voor FC Lisse. Die ploeg heeft ondanks dat het onderin staat met 1 punt, best een redelijk team. Het enige nadeel is dat ze geen echte spits hebben. Ze spelen met twee nummers 10, die van positie wisselen. Excelsior had voor rust geluk dat het geen strafschop tegen kreeg, na een overtreding van naar ik meen Maurice Bartelds. Verdediger Michel Gerritsen Mulkes had veel moeite met Lisse speler Bas Endt. De beste mogelijkhedi voor Excelsior was er in de 35e minuut voor Michels, na een voorzet van links. Ik wist niet dat Michels een zoon is van Jan Michels, maar wat is die jongen in alles, houding manier van lopen, een kopie van zijn vader.

Na rust waren de eerste vijf minuten een kopie van de eerste helft. Bij Excelsior kwam Karim Chengachi in de ploeg als vervanger voor Borghuis. Hij maakte direct het verschil. Met zijn individuele actie en druk op de verdediging zag je dat het middenveld plotseling wel aan voetballen toe kwam. Ook omdat ze nu wel ballen kwijt konden. Na 56 minuten resulteerde dat in een kans voor Davina. Even daarna ging Chengachi twee man voorbij, bereikte Wilens die de 1-0 kon scoren. Verder gebeurde er niet veel. Tien minuten voor tijd raakte Chengachi de paal., vervolgens tikte Özkok in, maar was het buitenspel. In een slotoffensief, waarbij ook de doelman mee naar voren ging, kopte Lisse nog tegen de lat. Op basis van de tweede helft zou de gelijkmaker niet verdiend zijn geweest, over de gehele wedstrijd genomen wel. Ik geef het duel een 6,5 voor de amusementswaarde. Als man van de wedstrijd kies ik voor invaller Chengachi. Geen sterren, dan moet je in elk geval de gehele wedstrijd spelen vind ik.

Excelsior’31 – FC Lisse 1-0 (0-0)
Scoreverloop:
57. Wilens 1-0
Amusementswaarde: 6,5
Man van de wedstrijd:
Karim Chengachi
Sterren:
geen
Excelsior’31: Kok, Gerritsen Mulkes, Lubbers, Bartelds, Siemelink, Borghuis (52. Chengachi), Isa, Davina, Hempenius, Wilens (82. Rosink), Michels (68. Özkok).

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Peter says:

  Altijd makkelijk om te roepen dat je van de opstelling niets begrijpt en de trainer dus bekritiseert. Misschien handig om even verhaal te halen bij deze trainer ipv zo maar iets te roepen (lekker makkelijk als je geen verantwoordelijkheid hebt)

 2. Anton says:

  @ Peter: het is slechts een mening, zoals iedereen een eigen mening zal hebben. Heeft m.i. weinig met ‘lekker makkelijk’ te maken…

 3. Theo says:

  Ik vind dat de analyse niet echt recht doet aan de wedstrijd.Chengachi,man van de wedstrijd,(invalbeurt) sorry,maar dan doe je toch weer anderen tekort.
  Met name Lubbers, Kok ,en Siemelink.

  Maar ja zo zie je maar weer dat wij met z,n allen alleen naar aanvallende acties kijken en dat verdedigers toch steeds maar weer dat zij niet de waardering krijgen die zij verdienen.
  Het is toch logisch dat een doelpunt voorkomen net zo belangrijk is als een doelpunt maken,maar ja
Archief