Excelsior’31 – Sparta Nijkerk 1-1 (1-0) – Analyse door Michael Dikken

Geplaatst op 23 april 2011 door   ·   3 Reacties

De wedstrijd kende een onderbreking van twintig minuten, door een blessure bij de scheidsrechter. Dat kwam Excelsior’31 niet ten goede. Op dat moment stond het 1-0, door een vroege treffer van Karim Chenkachi. De wedstrijd was niet best, met name de eerste helft was dramatisch. Ik heb laatst ARC gezien, Sparta Nijkerk liet vandaag zien dat het nog slechter kan. Wat ook niet hielp was het keiharde veld. In Rijssen wordt blijkbaar niet gesproeid. Ballen stuiterden soms wel drie, vier meter de lucht in.

Excelsior vergat na de voorsprong door te drukken, maar ging meevoetballen met Sparta Nijkerk. Je merkte dat Niki Leferink werd gemist. Daardoor ontbrak een aanspeelpunt voorin en had Excelsior moeite om in haar spel te komen. Chenkachi begon goed en kwam er op snelheid, net zoals Kevin Aman aan de andere kant, een paar keer goed langs. Na rust liep Excelsior vooral achteruit en liet het zich terugdringen in de eigen zestien. Onnodig, want de ploeg is veilig en kan vrijuit spelen. Diep in de tweede helft kregen ze de gelijkmaker tegen.

Ik geef de wedstrijd een vijf voor de amusementswaarde, geen man van de wedstrijd en geen sterren. Daarvoor was het vandaag allemaal niet voldoende.

Excelsior’31 – Sparta Nijkerk 1-1 (1-0)