Dinsdag 23 april 2024
Twentesport

Excelsior’31 – HHC Hardenberg 1-0 (0-0) – Analyse door Michael Dikken

Geplaatst op 30 oktober 2011 door   ·   3 Reacties

De eerste helft was een heel matige vertoning van beide kanten. Met name HHC Hardenberg viel me erg tegen. Die ploeg kwam er over de gehele wedstrijd een paar keer goed uit maar was voor de rest niet best. Het viel me op dat beide ploegen veelvuldig de lange bal hanteerden, wat ik niet goed kon begrijpen. Beide ploegen hebben een sterke balvaste spits.

 Excelsior’31 speelde met dezelfde ploeg als in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels. Dat was volgens horen zeggen een heel goede wedstrijd, terwijl de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys juist heel matig was. Vandaag was het een wedstrijd waarin beide ploegen weinig kansen kregen.

 Begin tweede helft speelde Excelsior iets meer naar voren en kreeg het via Nigel Michels een schietkans. Vervolgens zakte de wedstrijd weer terug naar het niveau van voor rust. De doelman van HHC maakte een fout door de bal niet goed naar de zijkant te tikken, waarna Michels kon scoren. Volgens mij stond Dennis Demmers op het punt hem te wisselen, maar pakte het nog net goed uit dat hij nog in het veld stond. In feite speelde Michels een heel ongelukkige wedstrijd, met foute ballen en verkeerde keuzes. Daarmee zie je maar weer dat je niet altijd goed in de wedstrijd hoeft te zitten om matchwinner te kunnen worden.

 HHC Hardenberg viel me erg tegen. Die ploeg speelde alleeen maar de lange bal richting Houwing. Dat terwijl ze toch een middenveld hebben dat goed genoeg is om op te bouwen. HHC had twee jonge centrale verdedigers die wat onzeker oogden. Het was Excelsior dat wel wilde voetballen, maar ook te snel de lange bal koos. Tel daar bij een scheidsrechter die erg pietluttig floot en niet geschikt was voor een wedstrijd als deze en het geheel is eigenlijk heel matig. Wat me tenslotte opviel was dat Excelsior pas heel laat wisselde. Ik had het idee dat er al veel eerder twee of drie spelers in aanmerking kwamen voor een wissel.

 Als man van de wedstrijd kies ik voor Michels. Zijn doelpunt gaf de doorslag. De wedstrijd zelf geef ik een matig zesje. Een ster geef ik aan Gerritsen Mulkes. Hem vond ik verdedigend sterk, terwijl hij opbouwend goede dingen deed.

 Excelsior’31 – HHC  Hardenberg 1-0 (0-0)
Scoreverloop:
79. Michels 1-0
Man van de wedstrijd: Nigel Michels
Amusementswaarde:
6
Sterren:
Gerritsen Mulkes
Excelsior’31: Kok, Gerritsen Mulkes, David, Lubbers, Siemelink, Rosink, Davina (84. Isa), Michels, Borghuis, Wilens (89. Hempenius), Ten Hove (80. Chengachi).

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Martijn says:

  Helemaal met Michael Dikken eens !

  Scheids was zeer zwak .
  Wedstrijd onder topklasse niveau.
  Gerrtisen Mulkes was erg goed (19 jaar jeugd opleiding Excelsior’31)

  Het toepassen van jeugd spelers daar moeten we toch weer naar toe.

  De as zoals een keeper ,centraal duo , 2 middenvelders , en een spits kun je best halen.
  Andere posities kun je gewoon opvullen met naar mijn mening eigen jongens (lees Rijssenaren)

 2. Michel says:

  Je moet realistisch zijn Martijn. Met 5 of 6 eigen jongens uit de eigen jeugd ga je geen hoge ogen gooien in de Topklasse, terwijl Excelsior’31 dat zo graag wil! Van de baisspelers in de afgelopen wedstrijden, zijn alleen Gerritsen Mulkes, Borghuis en Ten Hove door Excelsior’31 opgeleid. En dit terwijl de twee laatstgenoemde normaal gesproken zelfs in het tweede van Excelsior’31 voetballen en daar, gezien de kwaliteiten van concurrenten als Chengachi en Hempenius, eigenlijk ook thuishoren. Als er elke week twee ‘eigen’ spelers meedoen, moet je al gewoon trots zijn. Laten we nu geen regels opstellen en roepen dat de ‘eigen’ jongens wat vaker in de basis moeten komen te staan. Als een buitenstaander beter is, moet Demmers hem gewoon opstellen, ook al woont die jongen al z’n hele leven in Rijssen! Uiteindelijk gaat het om die punten!!!

  Ik ben het helemaal met Michael Dikken eens! En van mij mocht Michael Dikken naast Gerritsen Mulkes, ook de andere verdedigers Siemelink, David en Lubbers een ster geven, want ook die speelden een puike partij!

  FORZA EXCELSIOR’31!!

 3. Gerard says:

  Het wad idd een teamprestatie,maar veel minder imposant als tegen ijsselmeervogels.
  Toch zie je maar weer dat je vanuit een sterke verdediging en een weinig scorende voorhoede toch een 1-0 winst over de streep trekt,een beetje op zijn italiaans.

  Verslaggeving bij de beelden op TV Oost waren weer lachwekkend.

  Gewoon conclusies trekken over een actie terwijl die actie nog bezig is.Denken dat een aanvaller van HHC b.v sneller is en later zeggen dat de verdediger goed stond opgesteld.
  Belachelijk.
  Denk dat G.Klok dacht de verdedigers van Excelsior op snelheid te kloppen waren,maar daarin vergiste hij zich wel degelijk.
  Beide backs van Excelsior 31 waren sneller of net zo snel als hem.
Archief