Dinsdag 16 april 2024
Twentesport

Excelsior Rotterdam knikkert Excelsior Rijssen uit bekertoernooi

Geplaatst op 20 september 2011 door   ·   4 Reacties

RIJSSEN – Vooraf beloofde het duel tussen Excelsior’31 en Excelsior Rotterdam een leuke bekerwedstrijd te worden. Twee Rotterdamse treffers binnen zeven minuten zorgden er echter voor dat die belofte nooit werd waargemaakt. Uiteindelijk won de Eredivisie-ploeg eenvoudig met 5-0.

Al na twee minuten kwamen de bezoekers op voorspong. Fouten van achtereenvolgens Michel Gerritsen Mulkes en Niek Davina stelden Jason Oost in staat de score te openen. Toen Roland Alberg na vijf minuten de stand op 2-0 bracht was de wedstrijd beslist. Hoewel de Rijssenaren bleven strijden voor een beter resultaat, slaagde de ploeg van trainer Dennis Demmers (foto) er nauwelijks in aanvallend een vuist te maken. Een manco dat de ploeg ook in de competitie parten speelt. Na een half uur bracht Oost met zijn tweede treffer de stand op 3-0, waarna zelfs de meest verstokte fans van de thuisploeg toe moesten geven dat het Excelsior dat verder bekerde niet uit Rijssen zou komen.

Na rust leek Excelsior’31 te beseffen dat, hoewel de beslissing al gevallen was, in elk geval het publiek vermaakt moest worden. Door de aanval te zoeken, werd de wedstrijd toch nog leuk. Zo was er een schot van Karim Chengachi, gevolgd door een inzet van Davina, die werd gestopt. Uiteindelijk werd het nog 4-0 door Alberg en 5-0 door Mitchell te Vrede, maar die treffers waren alleen van statistische waarde.

Excelsior Rotterdam bekert dus verder, terwijl Excelsior’31 zich kan gaan richten op de districtsbeker en de competitie. Daarin staat zaterdag de derby met SVZW op het programma.

Scoreverloop: 2. Oost 0-1, 6. Alberg 0-2, 33. Oost 0-3, 66. Alberg 0-4, 87. Te Vrede 0-5
Excelsior’31: Kampjes, Siemelink, Bartelds, Davina, Gerritsen Mulkes, Rosink, Isa, Hempenius, Michels, Chengachi, Wilens

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. Theo says:

  Beetje lullig om dan hierboven niet het mooie schot op doel (ineens genomen uit de lucht) van Siemelink te vermelden,was toch minstens net zo niet mooier dan de doelpogingen van Chengachi en Davina.

 2. Hans says:

  Op zich geen rare reactie Theo,het valt mij n.l ook op dat in de verslaggeving(en).
  alleen de bekendere garde en de jongens die meer status hebben vermeld worden.
  Wat die status betreft die word ze aangepraat,door de mensen uit het twentse.

  Het is gewoon een feit dat de meer goed gebekte spelers ook de meeste aandacht krijgen.
  Dat is overal zo,
  Als er dan een keer rieel naar een wedstrijd word gekeken,en men maakt een opmerking die niet in de lijn van de normale riddel ligt ,geeft men ineens die persoon een sneer.
  HEB JIJ AANDELEN,belachelijk.
  Het zijn kleinigheden ,maar zeg jij me maar waarom een goede doelpoging bij de een wel en bij de ander niet vermeld word.

  Iedereen kon zien,dat het niet ging om een rollertje of een bal die huizenhoog over ging.

 3. René Bos says:

  @Hans! Ik had er misschien even een 😉 achter moeten zetten. Een sneer was het zeker niet. Snap alleen niet waarom mensen zich zo druk maken om wedstrijdverslagen en of een leuke poging wel of niet benoemd wordt. En waarom de ene doelpoging wel en de ander niet genoemd wordt? Nou, ik geloof evenmin dat bepaalde spelers juist wel of niet bewust in een verslag genoemd worden. Maar misschien dat na de wedstrijd van morgen het verslag wel op jullie lijf geschreven is. Hoop doet leven. Al maakt één zwaluw nog geen zomer uiteraard. Klein beetje Calimero-gedrag Hans en Theo.
Archief