Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Excelsior’31 onderuit in Spakenburg

Geplaatst op 20 augustus 2011 door   ·   3 Reacties

SPAKENBURG – Het eerste duel van het nieuwe seizoen is voor Ecelsior’31 geeindigd in een nederlaag. Op bezoek bij het Spakenburg van Andre Paus liepen die Rijssenaren een 2-1 nederlaag op.

Op slag van rust opende Sargon Gouriye de score. Net binnen het uur bracht Danny van de Meijracker de stand op 2-0. Hoewel Bunyamin Özkök kort daarna nog wel tegen scoorde, slaagde Excelsior’31 er niet in om nog langszij te komen.

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Remco. says:

  Wedstrijd bekeken in Spakenburg en ik hoop niet dat dit de nieuwe tactiek van Excelsior gaat worden, snelle lange ballen op Cicek en Ozkok.
  Zat nog weinig combinatievoetbal in..met name Hempenius viel zeer zwaar tegen, wat hij overigens ook in de voorbereiding al deed.
  Hopelijk gaat het as zaterdag thuis tegen ARC beter en pakken we de punten.

 2. Theo says:

  Helemaal mee eens,want als je het middenveld overslaat,krijg je weinig balbezit,en gaat dat ten koste van het combinatievoetbal.Ook zet je je eigen verdediging bij goede tegenstanders te veel onder druk.Combinatievoetbal begint met je verdediging die moeten de mogelijkheid krijgen om mee te voetballen.
  Ik heb het al vaker aangegeven maar Bartels en Lubbers kiezen te vaak voor de lange bal.En ze slaan heel vaak de rechterkant over.

 3. Joep says:

  Ik ben er ook geweest als neutrale toeschouwer maar ik denk dat je het woord taktiek en opbouw niet moet noemen. spakenburg zette druk over het hele veld net als Excelsior dus van beide kanten moest een snelle lange bal gehanteerd worden. Daarnaast denk
  Ik dat Demmers juist een goede keuze heeft gemaakt met 2 snelle jongens voorop tegen de trage achterhoede van spakenburg. Het is niet voor niets dat spakenburg zich aanpaste door van de haar vooruit te schuiven en dat Excelsior 31 3 100% kansen kreeg uit omschakel momenten door de snelheid voorin.
  Hempenius viel inderdaad tegen. Maar alles heeft tijd nodig. Dat geldt voor elke topklassers met nieuwe spelers. Excelsior bood goed partij en had spakenburg bij vlagen zelfs bij de kop. Het enige wat miste waren doelpunten.
  Ik ga snel weer eens kijken bij Excelsior want ik vond het een geweldige wedstrijd met 2 ploegen die vol voor de aanval gingen.
Archief