Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Excelsior’31: prioriteit bij technische commissie

Geplaatst op 6 november 2014 door   ·   Geen reacties

excelsior31RIJSSEN – Excelsior’31 geeft prioriteit aan de benoeming van een technische commissie boven die van een clubvoorzitter. De voetbalvereniging uit Rijssen zoekt al geruime tijd naar nieuwe mensen voor deze posten. De technische commissie van de club, met voorman Erwin Leurink, stapte in juni op, nadat buiten medeweten van de commissie een speler (Boy Strijker) was gehaald. Twee maanden later legde Excelsior-voorzitter Pieter Oosthoek zijn functie neer. Het draagvlak om verder te gaan zou ontbreken. Oosthoek bekleedde het ambt nog geen jaar. Een opvolger is nog niet in beeld, bestuurslid Harald Eertink neemt de zaken waar.

Tijdens de ledenvergadering van de vereniging werd vorige week gesteld dat de fouten die zijn gemaakt – de gang van zaken rond het aantrekken van Strijker werd daarbij als voorbeeld genoemd – in de toekomst niet meer mogen voorkomen. Volgens de club is de rust weergekeerd op sportpark De Koerbelt, van een crisissituatie zou geen sprake zijn.

Excelsior kreeg in oktober door de KNVB het predicaat Regionale Jeugdopleiding opgespeld. De vereniging is naar eigen zeggen met naamgenoot Excelsior Maassluis de eerste amateurclub in Nederland die deze status vergaarde. Een adviesbureau lichtte beide clubs door en keek volgens een begeleidend schrijven onder meer naar zaken als talentherkenning, talentontwikkeling en leerklimaat.

Excelsior blijft ondertussen groeien. De club heeft zo’n 1750 leden. Vooral de meisjesafdeling is geëxplodeerd, van nul naar honderd speelsters in twee jaar tijd. De voetbalsters spelen samen met leeftijdsgenoten van Sportclub Rijssen op het complex van de buurman in acht zogeheten STES-teams (Samenwerking Team Excelsior’31 Sportclub Rijssen). Door de continue groei komt Excelsior ruimte tekort op sportpark De Koerbelt. Enkele D- en C-junioren kunnen om die reden alleen trainen en geen competitieduels spelen.

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief