Excelsior’31 wint in streekderby van HHC Hardenberg

Geplaatst op 29 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Excelsior’31 heeft de derby met HHC Hardenberg in haar voordeel beslist. Nadat het duel lange tijd gelijk op ging, zorgde Nigel Michels(foto) een kwartier voor tijd voor de beslissing. Na de 1-0 drong HHC nog wel aan, maar bleven verdere mogelijkheden uit.

Dat beide ploegen moeite met scoren hebben was vooraf duidelijk, maar werd tijdens de wedstrijd bevestigd. Voor rust waren er amper noemenswaardige kansen. Hielke Penterman kwam namens HHC dichtbij een treffer. Excelsior’31 zette er een kopbal van Gerald ten Hove tegenover.

Hoewel er na rust wel meer te beleven viel voor de toeschouwers, haalde het duel nooit het Topklasse niveau. Nadat Thijs Houwing oog in oog kwam met Excelsior’31 doelman Arjan Kok en de keeper als winnaar uit de strijd kwam, leek het duel af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel.

Met nog een kwartier te spelen kwam daar alsnog verandering in. HHC keeper Beukeveld kon een schot van Jan Borghuis alleen blokkeren maar niet voorkomen dat de bal voor de voeten van Nigel Michels belandde. De middenvelder van de Rijssenaren schoot zijn ploeg vervolgens eenvoudig naar 1-0. In het resterende kwartier bleek HHC niet bij machte de achterstand ongedaan te maken.

Excelsior’31 – HHC  Hardenberg 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 79. Michels 1-0.
Excelsior’31: Kok, Gerritsen Mulkes, David, Lubbers, Siemelink, Rosink, Davina (84. Isa), Michels, Borghuis, Wilens (89. Hempenius), Ten Hove (80. Chengachi).