Dinsdag 22 oktober 2024

Excelsior’31 – WHC 4-0 (2-0) – Analyse door Bert Janssen

Geplaatst op 6 december 2014 door   ·   Geen reacties

niek davina‘Iedereen was het er in Rijssen wel over eens dat Excelsior’31 – WHC een leuke wedstrijd was. Excelsior’31 voetbalde goed en won verdiend met 4-0. Een uitslag die niet geflatteerd was.

Excelsior’31 speelde snel veldspel en je kon in feite wel zeggen dan de thuisploeg over de hele wedstrijd genomen heer en meester was. Na de 2-0 van Marco ten Bolscher in de twintigste minuut was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. WHC kreeg voor rust nog een dot van een kans, maar verder is Excelsior’31 geen moment in de problemen gekomen.

Wat mij opviel is dat Excelsior’31 is een 3-4-3-formatie begon. Waarschijnlijk omdat het had verwacht dat WHC zich ver zou laten inzakken. WHC speelde echter minder verdedigend dan verwacht. Niet dat het naar Rijssen was afgereisd om vol op de aanval te gaan spelen, maar de gasten speelden wel om er voor te gaan. Dat resulteerde in ruimte voor Excelsior’31 en die werd benut. Na twintig minuten was de wedstrijd namelijk al gespeeld.

Ook in de tweede helft had Excelsior’31 controle en liep het verdiend uit naar 4-0. Een echte Man of the Match was kan ik niet aanwijzen en dat is positief. Excelsior’31 speelde namelijk sterk als collectief en er was geen speler die er boven uitstak. Niek Davina (foto) speelde bijvoorbeeld goed en die wil ik een ster toekennen, maar echt uitblinken deed niemand. Als amusementswaarde ken ik een 7.5 toe.’

Excelsior’31 – WHC 4-0 (2-0)
11. Wolven 1-0 (pen.), 20. Ten Bolscher 2-0, 57. Davina 3-0, 79. Letteboer 4-0.