Dinsdag 22 oktober 2024

Gehavend HSC ’21 in eigen huis onderuit tegen HBS

Geplaatst op 11 december 2011 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – HSC ’21 heeft in het duel in de Topklasse tegen HBS een nederlaag geleden. Trainer Paul Krabbe (foto) had te maken met diverse blessures en schorsingen en moest daardoor puzzelen welke elf spelers er aan de aftrap verschenen. Die elf kwamen in de zeventiende minuut op een achterstand door een doelpunt van Tjeerd Westdijk. Hoewel HSC ’21 in de tweede helft probeerde om de gelijkmaker te maken bleef het bij 0-1. De Haaksbergenaren verdienden meer.

HSC begon goed aan de wedstrijd en had het betere spel. Toch kwamen de bezoekers in de 17de minuut op voorsprong door een doelpunt van Tjeerd Westdijk. Van dichtbij schoot hij de bal in de kruising. Het doelpunt was tegen de verhouding in, aangezien de thuisploeg beter was. Ondanks dat HSC nog voor rust gelijk probeerde te maken, was de ploeg van trainer Paul Krabbe niet machtig genoeg voor een doelpunt.
Na de rust ging HSC ’21 verder waar het gebleven was en zocht het nadrukkelijk naar een doelpunt. Het leidde tot verschillende kansen, die niet benut werden. Daardoor moest de jeugdige ploeg haar tweede thuisnederlaag slikken. Door alle blessures en schorsingen had Paul Krabbe een elftal op de been gebracht, dat een gemiddelde leeftijd had van slechts 21 jaar. Tegen de geroutineerde ploeg van HBS was dat detail bepalend was voor de wedstrijd.

Aangezien Hollandia net als HSC verloor blijven de Haaksbergenaren de derde plek bezetten. WKE is door een 5-4 overwinning tegen EVV op gelijke hoogte gekomen. Ondanks het verlies kan het elftal met een goed gevoel de winterstop ingaan. Als debutant in de Topklasse is een derde plaats een uitstekende prestatie.

HSC ’21 – HBS 0-1 (0-1)
17. Westdijk 0-1