Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Groot Twents aandeel in mooiste amateur-derby van Nederland

Geplaatst op 15 april 2011 door   ·   Geen reacties

SPAKENBURG – De mooiste amateur-derby van Nederland, die tussen IJsselmeervogels en Spakenburg, staat dit weekend weer op het programma. Waarschijnlijk waren de belangen voor beide teams nooit groter dan deze editie. De Twentse inbreng is dit seizoen groot bij Spakenburg. Aanvallers Sargon Gouriye (foto) en Thijs Houwing en trainer Andre Paus weten dat winst in de derby vrijwel zeker zal resulteren in de titel in de Topklasse van het zaterdagvoetbal.

‘Wij zijn er al de hele week klaar voor’ zo vertelt de uit Hengelo afkomstige Gouriye. ‘Mooier dan deze wedstrijd kan niet. Wij staan eerste met een punt voorsprong op IJsselmeervogels. Als we winnen worden het er vier en dan worden we kampioen. Ook een gelijkspel zou goed zijn, alleen verliezen mogen we niet, want dan hebben we het niet meer in eigen hand.’

IJsselmeervogels – Spakenburg
Eerder dit seizoen won IJsselmeervogels, in het hol van de leeuw, met 3-2. Voor Spakenburg dus de gelegenheid ook dat recht te trekken en er voor te zorgen dat het de ‘blauwen’ zijn die het komende halve jaar de overhand hebben in het vissersdorp. ‘We zijn inderdaad aan onze supporters verplicht ons te revancheren voor de eerste derby. We zijn dit seizoen toch sterker in uitwedstrijden dan in thuiswedstrijden, hopelijk is dat morgen ook zo,’ kijkt Gouriye vooruit.

Promotie
Naast de titel is er nog iets wat speelt. Spakenburg overweegt de overstap naar het betaald voetbal. Om dat te bereiken zal er naast kampioen worden ook nog moeten worden afgerekend met de zondagkampioen. ‘Mij persoonlijk zou het wel wat lijken om te promoveren, ik ben nog jong en heb zeker de ambitie om het betaalde voetbal te bereiken. Ik kan me voorstellen dat die ambitie minder aanwezig is bij de oudere jongens in de groep. Die zijn toch al meer met hun maatschappelijke carrière bezig. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat Spakenburg gaat kiezen voor promotie. Dat zou bijvoorbeeld het einde van de derby betekenen.’

De derby
Er worden zaterdagmiddag 15.000 toeschouwers verwacht wanneer IJsselmeervogels en Spakenburg onderling uit gaan maken wie zich koploper en kampioenskandidaat nummer één mag noemen. ‘Tot morgenmiddag kwart over vier hebben we het beiden in eigen hand, hopelijk is dat daarna voor Spakenburg nog steeds zo’, besluit Gouriye.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief