Zondag 21 juli 2024
Twentesport

HSC´21-FC Lienden 0-2 (0-0) – Analyse door Gerrit Megelink

Geplaatst op 18 september 2011 door   ·   Geen reacties

´Ik heb een mooie wedstrijd gezien. Dit was topklasseniveau. De twee ploegen waren in evenwicht. Ik dacht dat een klein foutje wel eens de beslissing zou kunnen brengen en dat bleek ook later. Avsar leed knullig balverlies en de 0-1 was een feit.
HSC had in het begin wat geluk, want Lieden speelde sterker. Ze mochten van geluk spreken dat ze geen penalty tegen kregen na een handsbal van Weustink.  Als Lienden na een half uur voor had gestaan was dat zeker niet onverdiend geweest, want HSC was nog niet gevaarlijk geweest. Maar in het laatste kwartier van de eerste helft kwam HSC erdoor en had controle. Centrale verdediger Holtkamp schoof vaak door, het veld werd langer en dat was eveneens in het voordeel van HSC met ijverige spelers op het middenveld en de veelvuldig opkomende Weustink. Eén ding ontbrak: een doelpunt.

De tweede helft was één en al HSC. Het positiespel was prima, HSC gaf weinig ruimte weg en iedereen verwachtte een doelpunt van de ploeg uit Haaksbergen.  Appie Altunbas had de bevrijdende treffer op de schoen liggen. Het is een goede speler, maar vandaag had hij weinig geluk. Tja en toen ging Lienden er met de punten vandoor. Ik had een gelijk spel gezien het spelbeeld en de verhoudingen in het veld een betere uitslag gevonden, maar dat mocht niet zo zijn.
Ik geef HSC desondanks een compliment voor de seizoensstart. Ik lees het handschrift van Krabbe in deze ploeg. Hij heeft weer een aantal goede spelers zien weggaan en nu staat er weer een goed voetballende ploeg. Hij geeft jonge spelers vertrouwen en je ziet wat het oplevert.

Voor de amusementswaarde  geef ik een 7 omdat het een aantrekkelijk topklasseduel was. Holtkamp krijgt een ster. Hij is achterin goed, gaat soms naar voren en is dan gevaarlijk  en hij coacht goed. Hij is in het veld het verlengstuk van trainer Krabbe.
Een Man of the Match wijs ik niet aan, omdat er niemand bovenuit stak.’

HSC’21-FC Lienden 0-2 (0-0)
Scheidsrechter M.B. Hof
Toeschouwers: 300
Gele kaarten: Holtkamp en Rhebergen (HSC) en Van Dieren (Lienden)
Man of the Match: —
Sterren: Holtkamp
Amusementswaarde: 7
Opstelling HSC’21: Brammer; S. Weustink, Holtkamp, Wensing, Garritsen; Nieuwboer, Cenk Uguz, Rhebergen (73. Klein Goldewijk); Altunbas, De Jong (68. Avsar), Ottink.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief