Jeugdig HSC ’21 boekt simpele overwinning op UNA

Geplaatst op 20 november 2011 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – HSC ’21 heeft vanmiddag op sportpark Groot Scholtenhagen een simpele overwinning geboekt op UNA. Het werd 3-0 door doelpunten van Sven Weustink (2x) en Mirko Weustink. Het was de eerste overwinning van het elftal sinds 1 oktober, toen werd Quick ’20 verslagen.

De wedstrijd begon pas echt in de dertigste minuut, toen Mirko Weustink op fantastische wijze vanaf zestien meter de bal in de linkerbovenhoek schoot. Daarvoor was HSC ’21 de betere ploeg, maar kwam UNA een enkele keer gevaarlijk voor het doel van doelman Jeffrey Brammer. Na het doelpunt begon de thuisploeg steeds meer druk te zetten op de weifelende verdediging van UNA. Tot de rust leverde het echter een enkele kans op, die niet werd benut.
Na de theepauze kwamen de Haaksbergenaren zeer gemotiveerd uit de kleedkamer. Door nog korter te dekken kwamen er snel kansen voor onder andere Stef Ottink en Cenk Uguz. Een doelpunt leverde het echter niet op, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Die spanning was snel verdwenen toen de veelvuldig mee opkomende Sven Weustink in de 66ste minuut een penalty kreeg toegewezen nadat hij was vastgehouden in het zestienmetergebied. De aanvoerder schoot vervolgens zelf de 2-0 binnen. Diezelfde Sven Weustink kopte in de 76ste minuut uit een hoekschop de eindstand op het scorebord: 3-0. Het was een goede weerspiegeling van de wedstrijd, UNA kwam totaal niet in het wedstrijdbeeld voor. De overwinning betekende de eerste overwinning voor het elftal sinds 1 oktober.

‘De eerste helft was niet heel best, maar in de tweede helft speelden we goed. We hebben in ieder geval verdiend gewonnen, UNA kon niet veel brengen’, aldus aanvoerder Sven Weustink. In de 66ste minuut scoorde de rechtsback een penalty die was gegeven nadat hij werd vastgehouden in het zestienmetergebied. ‘Ik kon de bal nog wel schieten maar ik werd echt compleet uit balans gebracht. Het was een terechte penalty.’ Doordat concurrent voor de vierde plaats JVC Cuijk met 3-0 verloor van laagvlieger Argon staat de ploeg van trainer Paul Krabbe iets steviger op de vierde plaats met 26 punten uit veertien duels. Daarmee is de doelstelling bijna gehaald aldus Weustink (foto). ‘We wilden voor de winterstop 30 punten halen en dat gaat ons wel lukken denk ik.’ HSC speelt voor de winterstop nog tegen drie clubs uit het rechterrijtje: VVSB, FC Hilversum en HBS.

HSC ’21 – UNA/Brintvast 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 30. M. Weustink (1-0), 66. S. Weustink (2-0), 76. S. Weustink (3-0).