HSC ’21 – UNA/Brintvast 3-0 (1-0) – Analyse door Berthil ter Avest

Geplaatst op 20 november 2011 door   ·   Geen reacties

De eerste helft van de wedstrijd was er niet zo veel te beleven. HSC probeerde verzorgd voetbal te spelen maar begon op een gegeven moment lange ballen te spelen. Voetballend lukte het niet meer en de verdedigers van UNA liepen de hele tijd achteruit, waardoor het heel chaotisch werd. Uiteindelijk kwam HSC op een 1-0 voorsprong, wat verdiend was. In de tweede helft deed Sven Weustink het heel goed, er was vaak aan de rechterkant ruimte voor hem en die vulde hij goed op. Er kwamen wat meer mogelijkheden en het resulteerde in een penalty. De aanvoerder benutte die zelf en scoorde daarna nog een prima doelpunt met zijn hoofd. Daarmee besliste hij eigenlijk de wedstrijd, want HSC speelde het verder niet goed uit. Een van de betere spelers samen met Sven Weustink was Cenk  Uguz. Hij probeerde de rust te bewaren en simpel te spelen, terwijl de rest erg chaotisch bleef. Uiteindelijk had HSC deze wedstrijd vaker kunnen scoren als zij het voetballend beter hadden gespeeld.

Tactisch gezien had HSC deze wedstrijd veel beter kunnen spelen. Als je tegen zo’n tegenstander als UNA de bal rond gaat spelen dan win je hier zo met 5-0 of misschien wel 6-0. UNA bracht eigenlijk helemaal niets en daar had HSC geluk mee. Ik denk dat als HSC enkele ervaren krachten zoals Peter Waanders en Jordi Holtkamp weer terug heeft, dat er dan een hele leuke ploeg staat die het goed kan doen in de Topklasse. Vanmiddag was de jeugdigheid denk ik de oorzaak van een saaie, maar gemakkelijke overwinning voor HSC.

HSC ’21 – UNA/Brintvast 3-0 (1-0)