Maandag 22 juli 2024
Twentesport

HSC’21 – ADO’20 5-1 (2-1) – Analyse door Marnix Smit

Geplaatst op 26 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

schutten hsc‘Wie beide ploegen de eerste 25 minuten zag voetballen, zou niet geloven dat ADO’20 boven HSC’21 stond. ADO’20 startte vanaf de eerste minuut achterin 1 op 1. De ploeg poogde door het doorschuiven van een centrale verdediger druk te zetten op de verdediging en het middenveld van HSC. Daarmee was duidelijk wat de intenties van ADO’20-trainer Thijs Sluijter (ex-speler Heracles Almelo) waren. Hij heeft echter nog het nodige werk te doen.

De timing en afstemming tussen de centrale verdediger en de middenvelders in het druk zetten lieten veel te wensen over. Omdat ADO achterin op een lijn speelde zonder afstemming was het wachten op problemen. Het moet echter ook gezegd worden dat HSC zich in die fase via goed positiespel en passing knap door de linies onder de druk uit wist te spelen. Het resulteerde in legio kansen en mogelijkheden de eerste 25 minuten. Een 3-0 of 4-0 tussenstand was niet geflatteerd geweest.

Na een half uur had Burak Basut de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar hij verzuimde de enorme kopkans te verzilveren.  In plaats daarvan lag de bal 20 seconden later uit het niets in het andere doel. Iets later had het zelfs zo maar 2-2 kunnen zijn, terwijl het eigenlijk 4-0 had moeten staan.

Vervolgens ontstonden diverse mogelijkheden voor beide ploegen in een vermakelijke op en neer golvende wedstrijd. Dit was de verdienste van beide ploegen; het verzorgde positiespel van HSC en de opportunistische offensieve spelopvatting ADO. HSC kwam in die fase vlak voor rust af en toe in de problemen door balverlies op het verkeerde moment. Dan zocht ADO snel diepte in de omschakeling en was de verdedigende organisatie bij de Haaksbergenaren onvoldoende.

Hoewel HSC veel voetballend vermogen heeft, zeker op het middenveld, en dat in voldoende kansen weet om te zetten, zou het gebrek aan controle toch wat zorgen moeten geven voor trainer Eddy Boerhof. HSC was zoveel klassen beter dan ADO’20, maar had voor rust al lang afstand moeten nemen. Op 2-1 kreeg ADO een goede kans en dan kan het ook zomaar verkeerd gaan. Aangezien veel spelers uitblonken bij HSC, kan ik geen man van de wedstrijd benoemen. ’

HSC’21 – ADO’20 5-1 (2-1)
Scoreverloop
: 6. Raterink 1-0, 22. Schutten (foto) 2-0, 27. Keus 2-1, 48. Basut 3-1, 76. Raterink 4-1, 82. Raterink 5-1.

Scheidsrechter: D’Onorio
Geel: Felixdaal (ADO’20)
Rood: Keus (ADO’20/87min.)
Toeschouwers: 350

Amusementswaarde: 8
Man of the Match: –
Sterren:
Brammer, Ottink, Schutten, Basut, Raterink (allen 1 ster)

HSC’21: Brammer, Van Dijk, Veensma, Basut, Verschoor, Goorman, Schutten (85. Rupert), Nieuwboer (71. Soumaoro), Ottink, Raterink, Ter Hogt (63. Bouwmeister).

(foto Wim Busschers)

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Marnix Smit

Oud-voetballer van oa Heracles en SVZW

Reacties (0)
Archief