HSC’21 en Excelsior ’31 naar tweede ronde KNVB-beker

Geplaatst op 24 augustus 2011 door   ·   1 Reactie

ALPHEN AAN DE RIJN – In de eerste ronde van de KNVB-beker kwamen louter amateurclubs in het veld. Waar het de Twentse vertegenwoordigers betreft boekte Quick’20 de meest opvallende uitslag. De Oldenzaalse topklasser verloor in Alphen aan de Rijn met liefst 6-2 van zaterdag topklasser ARC. Vooral in het eerste kwartier werd er oogstrelend voetbal gespeeld en al heel snel was het 2-0 door doelpunten van Machiel van Maarseveen en Emile Linkers. Quick’20 kwam door een treffer van Veensma terug op 2-1, waarna vlak voor voor rust Jeffrey v.d. Berg de 3-1 op het scorebord zette.
In het tweede bedrijf waren Jeffrey v.d. Berg, Jason Esseboom en Maurits Splinter verantwoordelijk voor de Alphense doelpunten. Namens Quick’20 scoorde Lammers nog eenmaal waardoor na 90 minuten een eindstand van 6-2 op het scorebord stond.

Excelsior’31 mocht niet klagen na afloop van de bekerwedstrijd tegen vv Actief uit Paterswolde. Christiaan Cicek opende al na vijf minuten de score voor Excelsior, maar even later maakte het in de tweede klasse spelende Actief gelijk door een fantastische vrije schop van Wielenga. Daarna was het vooral eenrichtingsverkeer in de richting van de sterk keepende Actief-doelman Honebecke. Pas in  de verlenging wist Gradus Hempenius met een afstandsschot de beslissende goal te scoren. De Rijssense topklasser gaat derhalve naar de tweede ronde waarin naamgenoot en eredivisieclub Excelsior Rotterdam de tegenstander is.

SVZW-HBS leverde een korfbaluitslag op: 4-5. De debutanten in de topklasse  maakten er eveneens een lange bekerwedstrijd van die pas in minuut 119 beslist werd. Toen scoorde Arthur van der Kaaij namens HBS de winnende goal. De wedstrijd kende een sensationeel verloop. HBS kwam met 2-0 voor, maar SVZW kwam weer op gelijke hoogte. HBS nam vervolgens met 4-2 de leiding, maar weer maakte SVZW gelijk. Met 5-4 zou HBS dus winnen.

HSC’21 won in Haarlem van hoofdklasser Young Boys. De thuisclub nam de leiding en dat bleef heel lang zo. Maar Appie Altunbas (foto)  ontpopte zich tot een gevierde held. Hij scoorde na een uur de gelijkmaker en kort voor tijd de winnende goal.   HSC heeft voor de tweede ronde de uitwedstrijd tegen SC Genemuiden geloot.

HHC Hardenberg gaat ook naar de tweede ronde. Be Quick 1887 kreeg een 3-0 zege aan de broek.