Zondag 21 juli 2024
Twentesport

HSC’21 op de drempel van de topklasse

Geplaatst op 14 mei 2011 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – FC  Twente kan zich morgen kronen tot kampioen van de eredivisie. Op het zelfde moment speelt HSC’21 In Haaksbergen voor de titel in de hoofdklasse en een plek in de topklasse. Bij winst op Babberich keert HSC’21 weer terug naar het hoogste amateurniveau van Nederland.

HET SEIZOEN
De ploeg van trainer Paul Krabbe (foto)  kende een prima competitiestart en veroverde enigszins verrassend de eerste periode. In het vervolg van de competitie bleef de ploeg attractief voetbal spelen, maar liep het wel eens tegen ongelukkig puntverlies aan. Gevolg was dat Be Quick zich aan kop nestelde en WKE, met op papier de beste selectie, zich ook gingen mengen in de strijd om de titel. In Haaksbergen werd het jeugdig elan op tijd wakker en won de ploeg van de laatste acht wedstrijden er zeven. Twee weken geleden boekten ze een prachtige overwinning op, de toen nog koploper, Be Quick. Het betekende voor het eerste sinds weken weer een koppositie in de hoofdklasse. Afgelopen weekend werd er moeizaam gewonnen van RKHVV, maar door de 2-1 winst is de ploeg slechts één overwinning verwijderd van de topklasse. Deze hoopt HSC zondag op haar eigen kunstgras te bereiken  tegen Babberich.

DE TEGENSTANDER
Babberich speelde  dit seizoen geen rol van betekenis in de hoofdklasse. De ploeg staat op dit moment op een zevende plek en kan alleen nog in theorie een plaatsje stijgen. Dat er voor de mannen uit Gelderland niets meer op het spel staat, is duidelijk, maar misschien schuilt daarin wel het grootste gevaar voor HSC. Een ploeg die onbevangen aan de aftrap verschijnt kan soms mooie dingen laten zien. Voeg daarbij het feit dat HSC eerder dit seizoen met 1-0 verloor in Babberich en je mag concluderen dat het alles behalve gemakkelijk gaat worden. Daarentegen kan de ploeg uit Haaksbergen zich gesterkt voelen door de cijfers van dit seizoen. De ploeg van trainer Paul Krabbe won de meeste wedstrijden dit seizoen (achttien keer), scoorde de meeste doelpunten (58 maal) en heeft de op één na minst gepasseerde verdediging ( 27 tegentreffers). Ook het feit dat de ploeg thuis bijna onverslaanbaar is, moet de groep vertrouwen geven. Er werd thuis alleen van WKE en Alcides verloren.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief