Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Jordi Holtkamp (HSC’21): “Die laatste tien minuten ben je al aan het genieten”

Geplaatst op 15 mei 2011 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – Jordi Holtkamp kwam in 2003 naar HSC’21 en werd direct in zijn eerste jaar kampioen. Daarna duurde het zeven jaar, maar in 2011 is de tweede titel een feit. Toch wist hij zich nog prima te herinneren hoe ene kampioenschap voelt: “Dat is zo iets bijzonders, dat vergeet je nooit weer.”

“De laatste tien minuten weet je dat het niet meer fout kan gaan. Dan ben je in het veld al gewoon aan het ouwehoeren met elkaar. En als het laatst fluitsignaal er dan eindelijk is: dat is een onbeschrijfbaar mooi gevoel.” Holtkamp vond het kampioenschap dik verdiend: “Voetballend zijn we duidelijk de beste ploeg. Er is bijna geen wedstrijd geweest dat we niet de bovenliggende partij waren, maar toch hebben we sommige duels niet gewonnen. Dat we uiteindelijk bovenaan staan, is echter absoluut terecht. En dat met zo’n jonge groep. Dat maakt het extra mooi.”

In de kampioenswedstrijd had Holtkamp nog een belangrijk aandeel, want halverwege de tweede helft kopte hij zijn ploeg naar 4-1. “Dat was de nekslag. Daarvoor moet je toch oppassen dat de 3-2 niet valt. Sommige jongens wilden liever dat ik achterin bleef, maar ik volgde mijn gevoel. Dan is het mooi dat je hem ook nog binnen kopt.”

“We waren voor het begin zo gebrand op deze wedstrijd. Dat was ook wel te zien, want we kwamen heel scherp uit de kleedkamer. Eigenlijk was het na twintig minuten al gespeeld, toen we op 3-0 waren gekomen.”

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief