Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Krachtig Vroomshoop Sparta te machtig

Geplaatst op 22 november 2014 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP – Vroomshoopse Boys flikte het voor vierhonderd toeschouwers weer: de promovendus boekte tegen Sparta de vierde achtereenvolgende zege in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. De twee teams maakten er bepaald geen galavertoning van. Er gebeurde hoegenaamd niets voor beide doelen. De kracht en degelijkheid van de thuisploeg gaven uiteindelijk de doorslag.

Vroomshoopse Boys hield de pot dicht en kwam er drie keer gevaarlijk uit. Twee keer leverde dat een doelpunt op. Ton Kunst lepelde in de eerste helft van 25 meter raak na een afgeslagen vrije trap en een subtiele aanname op de borst, Ramon de Jong was in de tweede helft alert en tikte binnen bij de tweede paal. De ploegen gaven elkaar verder geen duimbreed toe.

Bas Bijen, trainer van Vroomshoopse Boys, bleef kalm na alweer de zesde zege van zijn ploeg. ‘Onze verdediging stond als een huis. We waren degelijk, gaven niks weg en waren dodelijk in de afronding. Maar we gaan niet zweven. Handhaving blijft de doelstelling.’ Sparta blijft met vijf punten hekkensluiter. Coach Peter Schulte van de Enschedeërs realiseert zich dat de tijd begint te dringen. ‘Het was een typische 0-0 wedstrijd, die wij verliezen. Dat geeft te denken. Vroomshoopse Boys toonde meer gif dan wij. We moeten de komende tijd minder op schoonheid mikken en meer gif erin brengen. Voor de winterstop hebben we minimaal zes punten nodig om van die laatste plek af te geraken. Vertrouwen? Dat heb ik nog, zeker.’

Vroomshoopse Boys-Sparta 2-0 (1-0).

Scoreverloop: 32. Kunst 1-0, 62. De Jong 2-0.

Vroomshoopse Boys: Kok; Brinkman, Schrijver, Van Veen, Veld; Kivits, Kunst, Scholten; Heideman, Smedema (75. Prins), De Jong.

Sparta: Meijer; Tanate, Van der Veen, Jongman, Knol; Boelema, Cornelisse, Achterberg; Akkerman, Wassens, Reinders.

Vroomshoopse Boys juichfoto

Foto: archief.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief