Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Laurens Ensink in afgelopen weekend enige uitblinker top- en hoofdklasse

Geplaatst op 7 november 2011 door   ·   1 Reactie

HENGELO – Vier thuiswedstrijden in top- en hoofdklasse werden afgelopen weekend beoordeeld door leden van het voetbalpanel van TwenteSport.com. Dennis Sepp bezocht de topper Deto-Apeldoorn CSV (0-0) en was niet onder de indruk van het geboden spel. ‘Deto speelde erg opportunistisch. Ik vond dat de zijkanten bij Deto matig bezet waren. Met Kevin Aman heeft de ploeg een speler die normaal aan de zijkant speelt. Een sterkere spits zou bij deze ploeg beter tot zijn recht komen. Aman komt beter uit de verf aan de zijkant. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af’, meldde de oud-spits van oa HSC’21.
Wim Visser bekeek SVZW-Lissse (0-1) en gaf voor de amusementwaarde een zes.’SVZW speelde met twee spitsen, maar was aanvallend machteloos’, constateerde de voormalige semi-prof van Tubantia.
Bij HSC’21-Argon (1-1) was Edwin Hilgerink onze man. De oud-prof van FC Twente en Heracles zag een wisselvallig duel. ‘HSC speelde goed positiespel, maar de eindpass ontbrak vaak. Ook haalden ze regelmatig de achterlijn maar was vervolgens de bezetting voor de goal niet in orde. Dan stond er één aanvaller tegen vier of vijf verdedigers’, merkte hij op over de tweede helft van de thuisclub, waarvoor hij overigens zelf ook een aantal jaren speelde.
Gerrit Megelink schrok van het niveau bij Quick’20-VVSB (0-2). Hij karakteriseerde het vertoonde spel van beide ploegen als ren-je-rot-voetbal en aandoenlijk en vertederend geploeter. ‘Geen bal over tien meter kwam goed aan. Vooral de onmachtige thuisclub speelde heel mager voetbal. Het ontbrak Quick’20 aan alles, VVSB was bijna van hetzelfde laken een pak en zo kon het dus eigenlijk geen redelijke wedstrijd worden’, meent Megelink, zelf een technisch begaafde speler uit de goeie ouwe tijd van Tubantia en Eilermark.
Megelink gaf doelman Laurens Ensink (foto) van Quick een ster voor zijn sterke optreden. Ensink was daarmee de enige amateurvoetballer die dit weekend een dergelijke beoordeling kreeg. Hij komt daardoor op de gedeelde tweede plaats. Koploper is nog steeds Jordi Holtkamp, de verdediger van HSC die inmiddels al weken uitgeschakeld is.

Voor het sterrenklassement: zie de voorpagina, voor de uitgebreide analyses: KLIK HIER.
(foto Sportfoto Regio-Twente)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Jos says:

    klasse Laurens, ik volg je al enkele jaren.
    Je hebt je plafond nog niet bereikt.
    Blijf zo presteren en het goede komt vanzelf boven.
Archief