Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Lof van rapporteur Edwin Nieland voor spel Excelsior’31

Geplaatst op 17 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

Excelsior-speler Gerald ten Hove (links) wint duel

ENSCHEDE – De rapporteurs vanTwenteSport.com die de thuiswedstrijden van de Twentse topamateurclubs bezochten, hadden dit weekeinde niet te klagen. Edwin Nieland was in zijn nopjes met Excelsior-IJsselmeervogels (2-1). ‘Ik geef de wedstrijd wat amusementswaarde betreft een 8. Sterren geef ik aan het centrale duo, Lubbers en David. Zij zorgden er voor dat Excelsior van de goal af kon spelen. Daarnaast een ster voor Wilens die als aanspeelpunt fungeerde, scoorde en waar de overtreding tegen gemaakt werd die uiteindelijk leidde tot de 2-1. Als ‘man van de wedstrijd’ kies ik voor David. Opbouwend en voetballend staat hij altijd zijn mannetje. Vandaag was hij ook verdedigend uitstekend’, aldus Nieland, zelf ooit een zeer betrouwbare centrale verdediger van Quick’20.

Bij Rigtersbleek-Longa (1-1) in de hoofdklasse zag Mark Dijk aan de kant van de Enschedeërs een belangrijke rol voor Lesley Nahrwold. ‘Hij speelde in de eerste helft vanaf de linkervleugel en creëerde regelmatig gevaar met zijn acties. In de tweede helft verschoof hij naar de ‘10’-positie en ook daar speelde hij goed.’

Mark Dijkstra keek naar HSC’21-WKE (2-2) en was eveneens te spreken. ‘De wedstrijd stelde absoluut niet teleur. Het was een boeiende partij die beide kanten op ging en de score had in het voordeel van elk van de twee ploegen kunnen uitvallen. In de eerste helft had HSC het beste van het spel, maar was ook WKE gevaarlijk via counters. Het leverde een hele open wedstrijd op’, aldus Dijkstra.
De uitgebreide analyses leest u HIER.

In het sterrenklassement om de amateurvoetballer van het jaar leidt Jordi Holtkamp nog steeds met drie sterren, Stef Ottink, Appie Altunbas en Melvin Koetsier hebben er twee en veertien spelers uit top- en hoofdklasse hebben één ster.

(Foto Sportfoto regio-Twente)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief