Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

Quick ’20 – HBS 1-3 (1-1) – Analyse door René Roord

Geplaatst op 20 november 2011 door   ·   2 Reacties

De eerste helft ging het duel gelijk op, wat ook naar voren kwam uit de ruststand. Je kon duidelijk de onervarenheid zien. Een fout in de verdediging zorgde er namelijk voor dat de voorsprong alweer snel uit handen werd gegeven. Beide ploegen kregen na de openingsdoelpunten wat kansen. HBS speelde slim vanuit de omschakeling, wat weinig energie kostte. Het spel was ook gevaarlijk omdat Quick niet opgewassen was om de snelle counters tegen te houden. Uiteindelijk was 1-1 voor beide ploegen een verdiende tussenstand. De tweede helft veranderde de wedstrijd compleet. Quick stortte als een kaartenhuis in elkaar. Quick hield het veld veel te breed, waardoor de verdediging een gatenkaas werd en Tjeerd Westdijk van HBS zo door het midden kon combineren. Daarbij zette HBS goede aanvallen op, door goede combinaties. Na de 1-2 moet Quick dan proberen terug te komen in de wedstrijd maar dan gaat het mentale aspect meetellen en krijgen ze ook nog de 3-1, een fantastisch doelpunt, tegen en is de wedstrijd gespeeld. Echt ongelofelijk, want dat was helemaal niet nodig geweest, HBS is niet eens zo’n hele goede ploeg en als Quick nog wat wilde in de Topklasse hadden ze vandaag punten moeten pakken.

Onervarenheid en een slechte mentale weerbaarheid stonden volgens mij vandaag aan de basis van het verlies van Quick ’20. Het verval tussen de eerste en tweede helft was te groot en dat lag volgens mij aan de jeugdigheid van het elftal. Met enkele ervaren krachten, bijvoorbeeld in de verdediging, moet de ploeg tot meer in staat zijn.

Quick ’20 – HBS 1-3 (1-1)
Scoreverloop: 2. T. Gouriye 1-0, 4. De Geer (pen.) 1-1, 48. Westdijk 1-2, 51. De Geer 1-3
Amusementswaarde: 6
Man van de wedstrijd: Tjeerd Westdijk (HBS)
Sterren: Geen
Quick ’20: Ensink, Tanate (69. Elbersen), Kocoz, Oude Booyink, Veensma, Ravelli, Weusthof, Lammers, Olde Monnikhof (62. A. Gouriye) , Andrade (80. Kosters), T.Gouriye.

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Jos says:

    Rene,je hebt waarschijnlijk de eerste helft in de kantine gezeten. Dit slaat nergens op.
    De tweede helft heb je goed gezien.

  2. Rene says:

    Jos, ik heb ook aangegeven dat juist Quick goed speelde vanuit de omschakeling, helaas is dit anders weergegeven. HBS kreeg na de 1-1 twee grote kansen om op voorsprong te komen, daarna was het tot de rust over met hen, was quick iets beter, maar ook niet meer dan dat.
Archief