Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Quick ’20 verliest van middenmoter FC Lienden

Geplaatst op 11 december 2011 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Quick ’20 heeft ook het laatste duel voor de winterstop verloren. Op eigen veld was middenmoter FC Lienden met 2-0 te sterk. De doelpunten werden gescoord door John van Loenhout en Orin Erik de Waardt. Het was de veertiende nederlaag in de Topklasse voor het elftal van trainer Wiljan Mossing Holsteyn.

Het begin van de thuisploeg was niet bepaald vlekkeloos. Spits De Waardt van Lienden kreeg al in de derde minuut een levensgrote kans, maar trapte over de bal heen. Na dit begin nam Quick ’20 het heft in handen. Dat leverde enkele kansen op, waaronder een grote schotkans voor aanvoerder Wouter Weusthof. Hij probeerde de bal over de keeper te stiften, maar de bal miste kracht en precisie waardoor Jorg van Nieuwenhuyzen de bal makkelijk kon vangen. FC Lienden kwam vervolgens tegen de verhouding in op een voorsprong. In de 34ste minuut werd een voorzet van FC Lienden slecht verwerkt door de verdediging van Quick ’20. Het schot van De Waardt wat volgde belandde op de paal, waarna Van Loenhout de rebound rustig binnen kon tikken: 0-1.
Na de theepauze bleef Quick ’20 de boventoon voeren, maar kreeg het wederom de deksel op de neus. Na een fantastische opening van centrale verdediger Jos van Nieuwstadt was de aanname van spits De Waardt van net zo’n kwaliteit als de pass, waarna het binnenschieten van de bal een formaliteit was. FC Lienden vond het vanaf dat moment wel goed en liet Quick ’20 wat aanmodderen. De thuisploeg toonde veel strijdlust maar kreeg daar geen beloning voor, waardoor ook de laatste wedstrijd voor de winterstop werd verloren.

‘Deze wedstrijd was tekenend voor dit seizoen’, was trainer Mossing Holsteyn na afloop teleurgesteld. ‘Door persoonlijke fouten krijgen we de doelpunten tegen, waardoor we achter de feiten aanlopen. Daarnaast schort het ons ook nog aan daadkracht in de aanval. Als er iets van een Kerstman bestaat dan weet ik wel wat hij voor mij mag meebrengen.’ Quick ’20 blijft laatste met vijf punten uit zeventien wedstrijden. Argon, de naaste concurrent van de Oldenzalers verloor ook, waardoor het gat tussen de twee ploegen acht punten blijft.

Quick ’20 – FC Lienden 0-2 (0-1)
Scoreverloop:
34. Van Loenhout 0-1, 52. De Waardt 0-2.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief