Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Quick’20-De Treffers – Analyse door Michel Steggink

Geplaatst op 28 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

‘Het verschil in niveau was te groot. Een aantrekkelijk voetbalmiddagje werd het dus niet. Kijk naar de namen. Bij De Treffers heb je Bernard Hofstede, Patrick Pothuizen, Jasper Zuidwijk, Said Echargui en Guilliano Grot, spelers met een verleden als prof. Ze hebben daardoor veel meer ervaring en kwaliteit. Bij Quick herkende ik alleen Wouter Weusthof.
Quick begon fris en probeerde te voetballen hetgeen resulteerde in een paar schoten. De Treffers speelde slap en hautain. Maar Quick speelt met die jonge ploeg ook naïef. In de achtste minuut stond een domme overtreding aan de basis van het eerste doelpunt van De Treffers. De vrije schop werd vervolgens slecht verdedigd en Grot kopte raak. Vier minuten later werd een crosspass niet goed verdedig door Quick. Grot legde de bal opzij en het was 0-2. Daarna speelde De Treffers op zeventig procent van zijn kunnen, Quick creëerde ook weinig meer al moet ik zeggen dat ze het in de tweede helft nog wel probeerden. Ze willen graag voetballen, de inzet is goed, maar het is een jeugdig team. Er zit dus nog weinig vernuft en rust in het spel en steeds weer is er iemand die een domme fout maakt.  Ze zullen zich snel de wetten van de topklasse eigen moeten maken.’

Ik geef een heel klein zesje voor de amusementswaarde, vooral voor de kwaliteit van De Treffers.
Sterren deel ik niet uit en Erik van de Ven van De Treffers is mijn Man of the Match omdat ik hem als verdedigende middenvelder heel belangrijk vond voor De Treffers. Hij staat vaak aan de basis van de aanvallen, hij zet de mensen neer en speelt simpel en sterk.

Quick’20-De Treffers 1-3 (0-2)
Scoreverloop: 8. Grot 0-1, 11. Echargui 0-2, 61. De Bruijn 0-3, 83. Olde Monninkhof 1-3
Amusementswaarde: 6-
Sterren: geen
Opstelling Quick’20: Moisas; Veensma, Van benthem, Oude Booijink, Tanate; Woesthuis, Weusthof, T. Gouriye; Ravelli, Naafs (75. A. Gouriye), Lammers (55. Olde Monninkhof).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief