Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Quick’20 stunt bij Juliana’31 en behaalt eerste uitzege

Geplaatst op 7 december 2014 door   ·   Geen reacties

Rens van BenthemMALDEN – Quick’20 heeft een zeer welkome overwinning geboekt bij titelkandidaat Juliana’31. Ondanks een snelle achterstand won de Oldenzaalse formatie uiteindelijk met 2-1 door twee doelpunten van Rens van Benthem (foto) en behaalde het daarmee de eerste driepunter op vreemde bodem. Quick meldt zich door de zege voorzichtig weer in de subtop van de Hoofdklasse C.

De ploeg van René Nijhuis begon met de van een schorsing teruggekeerde Jeroen Visscher als linksbuiten, wat betekende dat Reuven Niemeijer, goed voor drie goals vorige week, op de bank begon. Rens van Benthem verving de zieke Jordi Kamphuis in de spits. De Oldenzalers beleefden in Malden verre van een droomstart, al na twee minuten opende de thuisploeg de score. Het was Jordy Tutuarima die via een indraaiende corner de 1-0 op het scorebord bracht.

Quick ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en die vond het ook. Rens van Benthem bekroonde zijn basisplaats door na ruim een half uur spelen de gelijkmaker aan te tekenen en daarmee de ruststand op 1-1 te bepalen. Lang leek het duel op een gelijkspel af te stevenen, totdat diezelfde Van Benthem in de slotfase voor de 2-1 zorgde en zijn ploeg de eerste uitoverwinning van het seizoen bezorgde. ‘Een dik verdiende zege,’ aldus assistent-trainer René Roord na afloop van de wedstrijd.

Door de winst stijgen de zwarthemden naar de zevende plaats van de ranglijst en kan het voorzichtig weer naar boven kijken. Juliana ziet door het verlies SWZ Sneek alleen aan kop gaan. Volgende week speelt Quick de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan staat op sportpark Vondersweijde de Overijsselse derby tegen Rohda Raalte op het programma.

Juliana’31 – Quick’20 1-2 (1-1)
Scoreverloop: 2. Tutuarima 1-0, 33. R. Van Benthem 1-1, 83. R. Van Benthem 1-2

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief