Zaterdag 18 mei 2024

Quick’20 vernedert koploper: ‘Alles ging perfect’

Geplaatst op 29 november 2015 door   ·   Geen reacties

Quick'20 - Juliana AQ4Q0236OLDENZAAL – Quick’20 heeft in de Hoofdklasse C op overtuigende wijze Juliana’31 van de koppositie gestoten. In een onderling duel werd het op Sportpark Vondersweijde 6-0 voor de thuisploeg, waar Rens van Benthem twee doelpunten voor zijn rekening nam. Quick is door de ruime zege de nieuwe koploper.

Quick’20 – Juliana’31 was zondagmiddag dé topper in de Hoofdklasse C, aangezien beide ploegen nog ongeslagen waren voorafgaand aan het duel. Een spannend treffen werd er dan ook verwacht, maar de realiteit bleek anders. De Oldenzalers waren heer en meester en kwamen na ruim een kwartier spelen op voorsprong via clubtopscorer Alessio Pinna (zijn achtste). Centrumspits Rens van Benthem maakte er na een half uur 2-0 van, waardoor de ploeg van Rene Nijhuis met een goed gevoel de rust inging.

Quick’20 liet aan het begin van de tweede helft zien geen gas terug te willen nemen en maakte na drie minuten via Tim Zwienenberg de derde treffer: 3-0. Vervolgens kwamen de gasten door een rode kaart met tien man te staan en was het Maldense verzet definitief gebroken. Reuven Niemeijer maakte er op fraaie wijze 4-0 van, waarna Van Benthem, na een combinatie met dezelfde Niemeijer, met zijn tweede treffer de 5-0 liet aantekenen. Jeroen Visscher zorgde vervolgens voor het slotakkoord, door een voorzet met de binnenkant van zijn voet in één keer in de kruising te volleren: 6-0.

Vingers bij af te likken
‘Het was een klinkende overwinning,’ vertelt doelpuntenmaker Rens van Benthem na afloop. ‘We hebben Juliana als team gelijk onder druk gezet en daar hadden ze moeite mee. Ze hebben in de eerste helft geen kans gehad en wij legden een paar fantastische aanvallen op mat. Dat gaf een lekker gevoel en in de rust zeiden we dan ook tegen elkaar dat we niet moesten verslappen.’ Dat deed Quick niet. ‘Na drie minuten maken wij al de 3-0 en na de rode kaart waren zij mentaal gebroken. Dan maken we nog drie doelpunten om daadwerkelijk je vingers bij af te likken.’

Door de zege zijn de zwarthemden de nieuwe koploper. ‘En terecht, denk ik. Vandaag ging alles perfect. Natuurlijk ben ik ook blij met mijn twee doelpunten. Ik sta nu op zes, maar het waren mijn eerste thuisgoals. Of ik baal dat Alessio Pinna er ook weer eentje heeft in geprikt? Haha nee, dat is niet echt een issue. Al hoop ik natuurlijk wel als topscorer van Quick te eindigen.’

Quick’20 – Juliana’31 6-0 (2-0)
Scoreverloop: 17. Pinna 1-0, 34. Van Benthem 2-0, 48. Zwienenberg 3-0, 66. Niemeijer 4-0, 82. Van Benthem 5-0, 86. Visscher 6-0

Foto: Rens van Benthem (midden) wordt door ploeggenoten Sebastiaan Bokkerink (links) en Tim Zwienenberg (rechts) gefeliciteerd met één van zijn twee doelpunten. (foto Herman Oude Alink)