Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Rapporteur Mark Kemna honoreert amusementswaarde SVZW-Rijnsburgse Boys met een 9

Geplaatst op 21 november 2011 door   ·   2 Reacties

ENSCHEDE – De vier rapporteurs van TwenteSport.com die de thuiswedstrijden in top- en hoofdklasse bezochten waren niet allemaal even lovend over het spel van de regionale clubs.

Eén stak er echter bovenuit. Mark Kemna had bij SVZW-Rijnsburgse Boys (4-4) een zeer prettig middagje. ‘Ik heb me geen moment verveeld’, meldde hij en beloonde de amusementswaarde van de topklassewedstrijd met een 9. ‘Dit was een wedstrijd waar alles op en aan zat. Ik heb een heel leuke pot gezien, mede door de kwaliteiten van Rijnsburgse Boys’, zei de voormalige spits van Quick’20 opgetogen.
Enkele quotes uit zijn analyse:
‘Rijnsburg heeft echt een fantastische ploeg met heel veel uitstekende voetballers.’
‘De tweede helft zakte Tim Engbers een linie terug. Dat vond ik goed gezien door Hans Kraay, het spel van SVZW werd er beter van.’
‘SVZW, met een clown aan de zijkant die er in slaagde zijn ploeg scherp te krijgen.’
Kemna koos invaller/tweevoudig doelpuntenmaker Martijn Maris (foto) tot Man of the Match.

Wim Visser gaf dit eervolle, maar incidentele predicaat bij Deto-ON (3-1) deze keer aan Vincent Bilanovic die twee keer scoorde. ‘Hij is misschien niet de beste spits maar hij scoort wel bijna elke wedstrijd. Hij staat namelijk altijd precies op de goede plek, heeft echt een neusje voor de goal’, aldus Visser over de spitsige Hengeloër.
Bij Quick’20-HBS (1-3) zag René Rooord als rapporteur twee totaal verschillende helften. Roord: ‘Onervarenheid en een slechte mentale weerbaarheid stonden volgens mij vandaag aan de basis van het verlies van Quick ’20. Het verval tussen de eerste en tweede helft was te groot en dat lag volgens mij aan de jeugdigheid van het elftal. Met enkele ervaren krachten, bijvoorbeeld in de verdediging, moet de ploeg tot meer in staat zijn’, meent Roord die tot  Man of the Match een speler van HBS – Tjeerd Westdijk – aanwees.
Bij HSC-UNA (3-0) kreeg tweevoudig doelpuntenmaker Sven Weustink deze titel, maar rapporteur Berthil ter Avest was verde rniet onder de indruk van de kwaliteit van de wedstrijd. Over het winnende HSC was hij ook kritisch: ‘Tactisch gezien had HSC deze wedstrijd veel beter kunnen spelen. Als je tegen zo’n tegenstander als UNA de bal rond gaat spelen dan win je hier zo met 5-0 of misschien wel 6-0’, aldus de oud-prof.

Sven Weusink heeft inmiddels de koppositie bereikt van het sterrenklassement (zie voorpagina).

Voor de uitgebreidere analyses van de vier rapporteurs: KLIK HIER.

(Foto Sportfoto-regio Twente)

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. Gert Schutteman says:

  Jij, Mark Kemna, die Hans Kraay een clown noemt hebt zelf nog nooit iets gepresteerd. Kijk de trainerstaat van Hans Kraay er op na en kijk eens in de spiegel en vraag je af wie er nu eigenlijk een clown is.

  • Marc says:

   Hallo Gert,
   Hans Kraay jr. zal ongetwijfeld een goede trainer zijn, met goede oefenstof en voetbalkennis. Ik heb alleen aangegeven dat hij zich, aan de kant van het veld, als een clown gedraagt.
   Gr. Marc
Archief