Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Rapporteur Peter Visser onder de indruk van Hakim Ezafzafi

Geplaatst op 10 november 2014 door   ·   1 Reactie

hakim ezafzafiWIERDEN/HAAKSBERGEN/ OLDENZAAL – Veel voetballiefhebbers keken vorige week uit naar de altijd beladen streekderby tussen SVZW en Excelsior’31. Maar de wedstrijd viel uiteindelijk tegen. Peter Visser was voor TwenteSport.com als rapporteur aanwezig. Hij gaf een 6 voor de amusementswaarde. Visser leverde een uitgebreide nabeschouwing aan waarin hij de 2-1 overwinning van de Zwaluwen onverdiend noemde. Hij was onder de indruk van het spel van Joran Pot en vooral Hakim Ezafzafi (foto). Beide spelers van Excelsior kregen een ster van de Gorenaar die ook lette op de lichaamstaal van Roeland ten Berge, de coach van Excelsior. ‘Hij leek wat minder vertrouwen in de afloop te hebben. Die onzekerheid straalde hij tenminste wel uit, ook naar zijn team, door de hele wedstrijd kort aan het veld te staan en af en toe wat te doceren. Zijn wantrouwen kwam uit’, stelde Visser. Matchwinner Joshua ter Avest was volgens Visser de Man of the Match. Vanzelfsprekend, want Ter Avest scoorde de winnende goal in blessuretijd.

Paul Krabbe was namens TwenteSport te gast bij de club waar hij als trainer vaak succesvol was. Het spel van HSC’21 viel hem niet mee. ‘Over de hele wedstrijd gezien kon HSC’21 te weinig creëren’, zei de trainer uit Losser. ‘Spits Remy Raterink kon zijn duels niet winnen van HBS-verdediger Bart Kofferman en speelde ook te voorspelbaar. HBS had het niet slecht staan. De ploeg speelde in een 4-1-4-1-formatie en dat werkte goed. Ik ben geen liefhebber van die tactiek, maar HSC’21 zou er in uitwedstrijden een voorbeeld aan kunnen nemen. Je hoeft niet altijd zelf het spel te maken. De passing van de thuisploeg kon ook secuurder. Veel passen stuiterden, waardoor ballen niet goed konden worden aangenomen en het tempo uit een aanval vloeit. Helemaal als je al moeite hebt om gevaar te stichten is het belangrijk dat de passing goed is.’

‘Het was niet best zondagmiddag in Oldenzaal. Quick’20 speelde evenals RKHVV rommelig, wat resulteerde in een vlakke wedstrijd’, concludeerde Tonnie Elferink na de wedstrijd Quick-RKHVV (0-1). Jeroen Visscher speelde goed en incasseerde twee gele kaarten en was daarom volgens de voormalige spits van Stevo de Man of the Match.

Voor het sterrenklassement: zie voorpagina.
Voor de uitgebereide analyses van Visser, Krabbe en Elferink: KLIK HIER.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. peter says:

    Peter, moet lekker in Haaksbergen blijven, deel daar maar sterretjes uit, aan lievelingen
Archief