Rapporteur Wim Visser lovend over Deto-doelman Yarbug

Geplaatst op 26 september 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Namens het voetbalpanel van TwenteSport.com bekeek Wim Neeskens zaterdagmiddag de streekderby in de topklasse tussen SVZW en Excelsior´31 (3-1). Hij zag strafschoppen die geen strafschop waren en een bal tegen de lat die in zijn ogen cruciaal was. ´Uiteindelijk stond Excelsior met lege handen. Wanneer de ploeg zo had gespeeld als afgelopen week in de tweede helft van het bekerduel met Excelsior Rotterdam was dat niet nodig geweest. SVZW was veel feller en liet zien er alles aan te willen doen om in de Topklasse te blijven´, zei Neeskens na afloop.

Bij Deto-ONS Sneek (2-0) vond rapporteur Wim Visser de verdediging van Deto goed spelen, maar de opbouw was in zijn ogen matig. ´Sneek had wel een goede opbouw. Sneek kwam tot het zestienmetergebied, maar kreeg niet veel kansen. De tweede helft had eenzelfde beeld. Sneek speelde constant op de helft van Deto.´
Visser was gecharemeerd van het spel van doelman Johannes Yarbug (foto). ´Het was aan het goede keeperswerk van Yarbug te danken dat het 1-0 bleef. De beste mogelijkheid voor Sneek kwam uit een vrije trap van Rooseveld die Yarbug knap wist te stoppen.´ Yarbug kreeg een ster van Visser net als Kevin Aman.

Mark Kemna was bij Quick´20/Achilles´29 (0-3) en was verrast door de tactiek van de topklasser. ´Ze speelden als het ware met dekont tegen de krib. Vier verdedigers met twee middenvelders er vlak voor, een soort handbalverdediging. Dat pakt wel goed uit tegen Achilles dat dus die zware bekerwedstrijd in de benen had. Het tempo lag laag en er gebeurde weinig´, zei Kemna.

Meer over deze analyses: KLIK hier