Remise tegen Longa ’30 voelt als nederlaag voor Rigtersbleek

Geplaatst op 16 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In het subtopduel tegen Longa ’30 heeft Rigtersbleek punten laten liggen. In Enschede kwam de Bleek niet verder dan 1-1. Na in de eerste helft op achterstand te zijn gekomen, scoorde Stef van der Velden in de tweede helft de gelijkmaker voor Rigtersbleek. Door de puntendeling blijft Rigtersbleek vijfde en behoudt Longa zijn zesde plek.

Rigtersbleek kende een goede start en creëerde al snel kansen waarvan de beste op naam kwam van Nick van der Luyt die gevaar stichtte met een kopbal. Het was echter Longa dat de score, tegen de verhouding in, opende. In de 15e minuut was Freek Heinsbroek attent toen hij de rebound van een matig verwerkt puntertje binnenschoot. Rigtersbleek behield het overwicht maar wist in de eerste helft niet te scoren.

In het tweede bedrijf bleef Rigtersbleek de bovenliggende partij. De ploeg bleef gevaarlijk en kreeg in de 65e minuut loon naar werken. Lesley Nahrwold slingerde de bal uit een hoekschop op het hoofd van Stef van der Velden (foto) die goed binnen knikte. De 1-1 was niet meer dan verdiend en de Bleek ging op jacht naar meer treffers. Het kreeg daar nog legio kansen maar gescoord werd er niet meer.

Longa zal dit uitpunt koesteren terwijl bij de supporters van Rigtersbleek de overtuiging zal leven dat er meer in zat. In ieder geval houdt de Bleek met deze uitslag een concurrent op afstand maar de aansluiting met de top is voorlopig weg.