Rigtersbleek – UDI’19 2-2 (1-0) – Analyse door Mark Dijkstra

Geplaatst op 18 september 2011 door   ·   Geen reacties

De eerste helft leek het een makkelijke middag te gaan worden voor Rigtersbleek. Ze speelden het een aantal jonge jongens en die deden het heel aardig. De trainer verdient een compliment. Hij speelde met twee jongens van 18 en een van 16. Aan de andere kant was dat ook weer de zwakte. Hoewel de jonge spelers het goed deden ontbrak er wel de nodige routine.Het werd in de achtste minuut 1-0 door Landeweerd. Het was een geode aanval die in eerste instantie geblokt maar vervolgens goed ingeschoten werd. De eerste helft kreeg Rigtersbleek veel kansen, maar maakte de ploeg het niet af. Ik vond UDI’19 dat enkele seizoenen geleden een grote ploeg was, onherkenbaar.

De tweede helft kwam UDI heel anders uit de startblokken. Ze hadden een wissel toegepast en gingen veel beter draaien. Toch stond het nog geen tien minuten in de tweede helft 2-0 door een doelpunt van Van der Luyt. Vervolgens begon UDI te drukken en werd het in de 66e minuut 2-1.Tien minuten later maakte UDI gelijk en dat was gezien het spelbeeld op dat moment ook terecht te noemen. Het werd ook de uitslag en ook dat was terecht. De eerste helft was Rigtersbleek beter, de tweede UDI’19. Uiteindelijk zal Rigtersbleek heel blij zijn geweest dat het toch nog een punt aan het duel overgehouden heeft.

Ik geef de wedstrijd een 6,5 voor de amusementswaarde. Meinderink krijgt een ster, hij speelde heel degelijk. Als man van de wedstrijd kies ik voor Vissers van UDI. Achteraf hoorde ik dat hij door een blessure niet de gehele wedstrijd kon spelen. Toen hij na rust inviel, zorgde hij er voor dat het duel kantelde.

Rigtersbleek – UDI’19 2-2 (1-0)
8. Landeweerd 1-0, 55. Van de Luyt 2-0, 66. Geelkerken 2-1, 75. Wassenberg 2-2.
Geel: Wassenberg (UDI’19)