Zondag 19 mei 2024

Rigtersbleek en De Zweef onderuit, HVV pakt wél punten

Geplaatst op 29 april 2018 door   ·   Geen reacties

Er waren twee wedstrijden in de eerste klasse van het zondagvoetbal. Rigtersbleek ging fors onderuit op bezoek bij Quick 1888. De Zweef verloor op eigen veld met ruime cijfers van HVV Tubantia, dat daarmee uitstekende zaken deed.

Quick 1888–Rigtersbleek 4-1 (2-0).
Score: Vrehe 1-0, Vrehe 2-0, Vrehe 3-0, Hofte 3-1, Vrehe 4-1.

Er zat geen maat op Vrehe. De aanvaller van het Nijmeegse Quick 1888 had een geweldige middag tegen Rigtersbleek. Voor rust bleek hij al een niet te stoppen plaag voor de Enschedese verdediging. Rigtersbleek mocht zich daarbij gelukkig prijzen dat het halverwege slechts 2-0 stond. Na de hervatting was het opnieuw raak via Vrehe. Vervolgens deed Hofte wat terug. Maar het laatste woord was aan Vrehe, die met zijn vierde doelpunt van de middag de zege voor de thuisploeg definitief veilig stelde.

De Zweef–HVV Tubantia 0-3 (0-0).
Score: Ter Horst 0-1, Ter Horst 0-2,  Ter Horst 0-3.

Voor rust was het De Zweef dat kansen kreeg, maar naliet om te scoren. Dat gebrek aan effectiviteit zou de Nijverdallers na de hervatting nog opbreken. Vier minuten na rust opende Tubantia de score. Een cornerbal werd niet goed weggewerkt. De bal bleef hangen op de vijf meter en Tubantia wist wel raad met deze kans. Vijf minuten later kreeg Tubantia een strafschop na vasthouden van een tegenstander door Sharma. Dannie Hogenkamp redde in eerste instantie maar in de rebound werd het alsnog 0- 2, net als bij het eerste doelpunt was Ter Horst de doelpuntmaker. Tien minuten later zorgde dezelfde Ter Horst met de 0-3 voor de definitieve beslissing.