Rigtersbleek krijgt pak rammel in Groningen

Geplaatst op 9 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

GRONINGEN – Rigtersbleek heeft de vooruitgespeelde wedstrijd tegen Be Quick 1887 met 4-0 verloren. Op de Esserberg in Groningen was de Bleek in de eerste helft nog wel aardig op dreef. Na de rust ging het echter fout voor de Enschedese hoofdklasser die nog ongeslagen was. Het elftal van trainer Eddy Boerhof (foto) was de tekst volledig kwijt en werd naar een grote nederlaag gespeeld door treffers van Bolt, Van der Ven, Domin Christovão m’Futila en Van Hezel.

‘Voor de rust hebben we gedomineerd, we gaven weinig weg en creëerden veel kansen die we helaas niet benutten’, keek Boerhof terug op de nederlaag.  ‘We speelden uitstekend.’ Na een doelpuntloze eerste helft vielen alle goals na de rust. Boerhof noemde de 2-0 van Be Quick het breekpunt in de wedstrijd: ‘Een marge van 1-0 is nog te overzien maar als die tweede valt, is dat toch een mentale dreun. Na die goal wisten we ons niet meer te herpakken. Ik zie dit als leermoment voor onze spelers, we hebben een jonge ploeg en dit soort wedstrijden hebben we dit seizoen eigenlijk nog niet meegemaakt.’

Lovende woorden waren er van Boerhof over tegenstander Be Quick 1887: ‘Be Quick is gewoon een goede ploeg, het is ook geen schande om hier te verliezen. Ik geloof dat we ons volgende
week kunnen revancheren voor deze nederlaag. Wij zullen veerkracht tonen en tegen Longa een goed resultaat neerzetten, daar heb ik alle vertrouwen in’, eindigt de trainer positief in de aanloop naar de thuiswedstijd van komend weekend tegen Longa ’30.