Rigtersbleek moet alle zeilen bijzetten, Achilles’12 kan alleen nog maar winnen

Geplaatst op 2 juni 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Rigtersbleek is nog verre van zeker wat betreft handhaving in de hoofdklasse. In de eerste wedstrijd van de laatste tweeluik, die er voor moet zorgen dat de ploeg uit Enschede ook volgend seizoen op het een na hoogste amateurniveau van Nederland mag acteren, werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen Achilles 1984.

De ploeg van trainer Eddy Boerhof (foto) begon prima aan de wedstrijd en kwam na vier minuten al op voorsprong. Meinderink schoot raak uit een vrije trap. Vlak voor rust kwamen de gasten op gelijke hoogte. Tiemens benutte een penalty.

Na rust leek Rigtersbleek echt wakker. Wassens kopte zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Twintig minuten voor tijd kwamen de gasten uit Assen opnieuw naast de Enschedeërs. Klok zorgde met een lobje voor de 2-2.

Door het gelijke spel moet Rigtersbleek zondag in Assen alle zeilen bijzetten om zich te handhaven voor de hoofdklasse.

SNEEK – Achilles’12 heeft de eerste wedstrijd om een plek in de hoofdklasse verloren. In Sneek verloor de ploeg van trainer Otto Krabbe met 2-0 van Sneek Wit Zwart. Na 35 minuten stond de eindstand al op het scorebord.

Zondag ontvangen de Hengeloërs de Friezen.