Rigtersbleek-NEC 2-2 (1-1) – Analyse door Niels Oude Kamphuis

Geplaatst op 5 september 2011 door   ·   1 Reactie

´In de eerste helft speelde Rigtersbleek wat beter. De opbouw van achteruit was goed en ze combineerden af en toe heel aardig. Maar NEC had een paar lopende middenvelders die steeds diep gingen en daar kreeg de Bleek geen grip op. Ze werden slecht opgevangen, waardoor NEC enkele keren gevaarlijk was. De tweede helft was heel matig, zeker van de zijde van Rigtersbleek, NEC had nog wel wat kansen, maar de Bleek helemaal niet meer. Zo leek NEC op een verdiende overwinning af te gaan, maar kort voor tijd bracht een strafschop toch nog de gelijkmaker binnen.

Voor de amusementswaarde geef ik een zesje. De tweede helft was heel matig. Ik benoem niemand tot Man of the Match omdat er niemand bovenuit stak en ik geef ook geen sterren, hoewel ik de spits van Rigtersbleek Nick van der Velden wel goed vond spelen. Hij is balvast en heeft een goed overzicht. Ik hoorde dat hij normaal op de bank zit, maar dat zag ik er niet van af. Goede speler!

Verder viel me Burak Uguz op. Hij speelde net voor de verdediging en is nog maar 18 jaar, maar is een heel goed spelertje. Hij was nog wel wat onzeker. Ik geef hem geen ster, want hij maakte ook nog foutjes, vooral door die onzekerheid, maar hij gaat in de toekomst zeker een belangrijke rol spelen bij Rigtersbleek en zal verderop in het seizoen nog wel sterren binnehalen.  Misschien komt hij op een andere positie beter tot zijn recht. In een vrije rol bijvoorbeeld.

Rigtersbleek – NEC 2-2 (1-1)
Scoreverloop: 20. vdLuyt 1-0, 34. Diebels 1-1 (strafschop), 90. Keri 2-1, 90+2 Nahrwold 2-2 (strafschop)