Rigtersbleek neemt eindelijk de punten mee uit Friesland

Geplaatst op 6 maart 2011 door   ·   Geen reacties

LEEUWARDEN – Rigtersbleek reisde voor de derde keer af naar FVC. Eerder dit seizoen werden beide wedstrijden afgelast. Bij de eerste ontmoeting was het veld bevroren en bij de tweede poging speelde hevige  sneeuwval aan het begin van de wedstrijd de spelers parten. De derde keer bleek scheepsrecht, want de ploeg van trainer Eddy Boerhof won het belangrijke duel vandaag met 4-2.

Na vijftien minuten leek de wedstrijd al gespeeld. Erik Wassens, Jurrie Stevens en Erik van Oosterwijk zorgen voor een 0-3 tussenstand. FVC bleef er in geloven en kon vlak voor rust toch juichen. Jeffrey Hollander verschalkte doelman Roel Pietersen.

Na rust consolideerden de gasten, maar een moment van onachtzaamheid zorgde ervoor dat de spanning weer terug kwam in de wedstrijd. René Hoen scoorde de aansluitingstreffer voor de Friezen. Het bleef lang spannend, maar vlak voor tijd was het slotakkoord voor Rigtersbleek. Tom Slotman bracht aan alle Friese illusie een einde door de bevrijdende vierde treffer te noteren.

FVC – Rigtersbleek: 2-4 (1-3)

Scoreverloop: 3. Wassens 0-1, 13. Stevens 0-2, 15. Oosterwijk 0-3, 38. Hollander 1-3, 68. Hoen 2-3, 86. Slotman 2-4.