Rigtersbleek – Sneek Wit Zwart 0-4 (0-2) – Analyse door Marc Kemna

Geplaatst op 23 januari 2011 door   ·   Geen reacties

23 januari 2011

Ik heb een heel slechte wedstrijd gezien. De Enschedeërs hadden een totale off-day. In het begin was ik al een beetje verbaast dat trainer Eddy Boerhof Slotman naar het centrum van de verdediging had gehaald. Dat is toch een speler die belangrijk is voor het middenveld, maar dat was na afloop absoluut niet de reden van het verlies.

Rigtersbleek begon slap, ze waren niet creatief en alle tweede ballen werden verloren. Ze kregen in de eerste helft wel twee mogelijkheden, maar voor de rest was het Sneek dat de klok sloeg. Typerend voor het spel was de tweede goal. Doets kopte te kort terug op de keeper en de spits van Sneek pakte het cadeautje gewillig uit.

Na rust wisselde Boerhof twee keer en vooral Stevens bracht iets meer dreiging. Toen Rigterbleek achterin 1 op 1 ging spelen was het snel gebeurd. de thuisploeg speelde ook niet zoals ik Boerhof ken. Ik heb vroeger vaak tegen hem gespeeld, maar dit leek niet op zijn team. Het was een teleurstellend middag.

Sterren deel ik logischerwijs niet uit. Voor de amusementwaarde geef ik een vijf en dan houd ik het nog hoog aan. De man van de wedstrijd was de spits van de gasten. Smaal was bij elke doelpunt betrokken, scoorde zelf een keer en was een constant plaag voor de verdediging van Rigtersbleek.

Amusementswaarde: 5

Man/Vrouw of the match: Smaal
Scoreverloop: 2. Geertsma 1-0, 40. Smaal 0-2, Kloosterman 68. Kloosterman 0-3, 72. Alterberg 0-4.