Rigtersbleek verliest kraker tegen Alcides

Geplaatst op 4 december 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Rigtersbleek heeft de kraker in de zondag Hoofdklasse C tegen Alcides met 2-0 verloren. Beide doelpunten werden gescoord door Yume Ramos. De Enschedeërs speelden lange tijd met tien man, omdat Lesley Nahrwold vier minuten voor de rust na een harde overtreding direct rood kreeg.

De wedstrijd was al na de eerste helft beslist in het voordeel van de bezoekers uit Meppel. Vlak na het beginsignaal was het al raak voor Alcides. Er werd een lange bal verstuurd waar de lange spits Yume Ramos achteraan ging. Hij ging alleen op keeper Remco Olde Hendrikman af en schoot met buitenkant links beheerst raak. Diezelfde Ramos bracht zijn ploeg na 16 minuten spelen op 2-0. Een vrije bal viel plots voor de voeten van de spits, die de bal vervolgens keurig door de benen van Olde Hendrikman binnen tikte. Rigtersbleek had tot dat moment nog niet echt kansen gecreëerd, wat leidde tot frustratie bij Lesley Nahrwold. De aanvaller van Rigtersbleek zette in de 41ste veel te laat een tackle in, waarop scheidsrechter Jorn te Kloeze de rode kaart trok. Met tien man en het spelbeeld wat tot dan toe niet in het voordeel van Rigtersbleek was, leek de wedstrijd gespeeld.

Na rust probeerde de thuisploeg terug te komen in de wedstrijd. Het leverde het elftal enkele kansen op, waarbij spits Nick van der Luyt het enkele keren naliet om te scoren. Alcides kreeg in de slotfase nog enkele grote kansen, maar tot tweemaal wist keeper Olde Henrikman redding te brengen voor de Enschedeërs.
‘Een terechte nederlaag’, aldus trainer Eddy Boerhof. ‘De tegengoals waren niet eens de verdienste van Alcides, maar twee gelukkige situaties die het elftal dan ook wel weer goed uitspeelt. Die spits tikt de 1-0 beheerst binnen en bij de 2-0 zijn we niet heel attent bij een afvallende bal.’ De trainer was tevreden over de tweede helft van zijn ploeg. ‘Ik kan niet anders dan mijn spelers complimenteren met de strijdlust die zij in het tweede bedrijf hebben geleverd.’

Door het verlies zakt Rigtersbleek naar de zevende plaats. De ploeg van trainer Eddy Boerhof staat vier punten achter op koploper UDI ’19, dat met 4-0 verloor van RKHVV. Alcides stijgt twee plaatsen en staat nu derde.

Rigtersbleek – Alcides 0-2 (0-2)
5. Ramos 0-1. 16. Ramos 0-2.