Rigtersbleek blijft bovenin meedraaien door ruime zege op Juliana’31

Geplaatst op 13 november 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Rigtersbleek heeft de thuiswedstrijd in de hoofdklasse tegen laagvlieger Juliana ’31 ruim gewonnen. Het werd 5-1 voor de Enschedeërs. Rigtersbleek doet door deze overwinning goede zaken in de (sub-)top van de zondag hoofdklasse C.

De thuisploeg begon de wedstrijd sterk, met enkele kansen als gevolg. Vooral Edwin Landeweerd had een grote kans, maar hij treuzelde te lang. Twee minuten later was de middenvelder alsnog trefzeker, hij kopte een uitstekende  voorzet van Jurrie Stevens binnen. Juliana probeerde na het tegendoelpunt wel wat terug te doen, maar de verdediging van Rigtersbleek was de ploeg uit Malden te machtig. Hoewel de thuisploeg wel enkele kansen creëerde bleef het bij 1-0.

De wedstrijd werd al na een minuut in de tweede helft door de thuisploeg beslist. Edwin Landeweerd schoot vanuit de tweede lijn de 2-0 binnen, waarna de jarige Tom Slotman (foto) de 3-0 in dezelfde minuut nog op het scorebord zette. Hoewel Juliana uit een van de zeldzame kansen nog wat terug deed, bracht dit doelpunt de overwinning geen enkel moment in gevaar voor Rigtersbleek. Na deze 3-1 van Maarten Verstegen kopte verdediger Jasper Agelink van Rigtersbleek raak uit een corner. Het laatste woord was aan Stef van der Velden, die in de 88e minuut 5-1 liet noteren.

Een uitstekende overwinning, vond ook aanvoerder Tom Slotman van de rood-witten. ‘Helemaal perfect’, was hij terecht tevreden. ‘Zo’n mooie overwinning op je verjaardag en ook nog een doelpunt maken, het kan haast niet beter!’ De ploeg doet goed mee in de zondag hoofdklasse C. ‘Onze doelstelling was zo snel mogelijk handhaving, nu doe we gewoon bovenin mee’, was de euforische reactie van de middenvelder. Het elftal staat nu vier punten achter op koploper UDI ’19, dat met 3-1 verloor van Rohda Raalte.

Rigtersbleek-Juliana’31 5-1 (1-0)
15. Landeweerd 1-0, 46. Landeweerd 2-0, 46. Slotman 3-0, 58. Verstegen 3-1, 70. Agelink 4-1, 88. Van der Velden 5-1.