Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Sterke bezetting finaledag twaalfde Beltona Beloften Competitie

Geplaatst op 1 juni 2011 door   ·   5 Reacties

ENSCHEDE – De twaalfde Beltona beloften competitie krijgt een interessante finaledag. Met de beloftenteams van vier topklassers (csv Apeldoorn, HHC Hardenberg, HSC’21 en Quick’20), twee hoofdklassers (Berkum en Rohda Raalte), alsmede diverse eerste en tweedeklassers is de finale zeer sterke bezet. De finaledag wordt zaterdag 4 juni gehouden op de velden van Sparta Enschede/sportpark Schreurserve, ingang Kotkampweg. De Beltona Beloften Competitie is een speciale wedstrijdreeks voor jong voetbaltalent in het oosten van het land, georganiseerd door de cvv Sparta Enschede welke vereniging destijds ook het initiatief nam.

De beloftencompetitie heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een alom gewaardeerd voetbalevenement, niet in het minst door een aantal afwijkende elementen, zoals strafschoppen bij een gelijk spel (met een punt extra voor de winnaar), puntengeld en het werken met arbitrale trio’s.

In het seizoen 1999-2000 begonnen met 20 clubs is het aantal verenigingen, dat dit seizoen aan de beloftencompetitie meedoet, gegroeid tot niet minder dan 36. Deze 36 clubs, afkomstig uit Overijssel, Gelderland en Drenthe, waren ondergebracht in negen poules waarin gedurende de periode half september-eind maart een hele competitie werd afgewerkt. De negen poulewinnaars en de zeven beste nummers 2 plaatsten zich voor het eindtoernooi waarin wordt gestreden om de Beltona Cup (vorig jaar gewonnen door HHC Hardenberg) en een reeks aantrekkelijke geldprijzen.

Ook op de finaledag wordt begonnen in groepen van vier, gevolgd door plaatsingswedstrijden

1 t/m 8 en 9 t/m 16, halve finales en finale. De eerste wedstrijden beginnen zaterdag 4 juni om 10 uur, de finale is tegen half vijf.

De indeling is:
Poule A: csv Apeldoorn, sv Dedemsvaart, DOS’37 (Vriezenveen) en Sparta Enschede.
Poule B: FC Berghuizen Oldenzaal), Enschedese Boys, HHC Hardenberg en Rohda Raalte.
Poule C: Berkum (Zwolle), Noordscheschut (Hoogeveen), Quick’20 (Oldenzaal) en WSV (Apeldoorn)..
Poule D: Elburger SC, Sportclub Enschede, HSC’21 (Haaksbergen) en MVV’29 (Mariaparochie).

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. Anton says:

  Jammer alleen dat sommige beloften niet beschikbaar kunnen zijn i.v.m. andere belangrijke wedstrijden. Niet helemaal goed gepland dus.

 2. Gerard says:

  Klopt Anton, bv bij Quick’20 zijn zowel het tweede als het A1 nog met een nacompetitie bezig. Jammer de sterkste selectie kan daardoor niet worden opgesteld. Echt slecht gepland.

 3. ramon says:

  Dan kan je het wel anders gaan plannen,maar elk elftal heeft te maken met afwezigen,er zijn jongens bij die niet mee kunnen doen vanwege blessures,maar quick20 is een erg grote vereniging,neem aan dat er in de A2,het eerste,derde en de B1 toch ook wel spelers rondlopen die aardig een balletje kunnen trappen..

 4. Anton says:

  @ Ramon: spelers van het 1e deden mee met het 2e (om het landskampioenschap). Zowel A1 als B1 hadden een belangrijke wedstrijd. De spelers die toen nog beschikbaar waren voor de Beltona beloften haalden niet voor niets de 14e plaats (met alle respect uiteraard).

 5. ramon says:

  @Anton…oke..mijn excuses,ik had begrepen dat alleen het tweede en de A1 moesten voetballen…trouwens by the way,ik heb genoten op het beltona toernooi van de laatste man van HHC hardenberg,wat een heerlijke speler.
Archief