Vrijdag 25 oktober 2024

Stopel schiet TVC’28 langs Luctor, Rigtersbleek loopt in op koploper

Geplaatst op 14 december 2014 door   ·   Geen reacties

Doel RigtersbleekHENGELO – De Twentse clash in de Eerste Klasse E tussen Luctor et Emergo en TVC’28 is een prooi geworden voor de Tubbergenaren. Door twee doelpunten van Kelvin Stopel won TVC met 2-1. De Zweef verloor thuis van concurrent Hoogland en zakt twee plekken op de ranglijst. Rigtersbleek was de grote winnaar van het weekend, waar het zelf won en koploper Alverna zag verliezen.

Luctor et Emergo – TVC’28 1-2
Het Luctor et Emergo van trainer Eric van Zuthpen ontving in eigen huis TVC’28. Na ruim een half uur kwamen de bezoekers uit Tubbergen op voorsprong, toen Kelvin Stopel profiteerde van een fout van de Almelose defensie. Direct na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via een schitterende vrije trap van aanvoerder Danny Jacobs, die de bal in één keer in de kruising krulde. Twintig minuten voor tijd was het wederom Stopel die zijn ploeg op voorsprong schoot. Zijn poging werd van richting veranderd, waardoor Luctor-goalie Danny Barends kansloos was. De ploeg van trainer Douwe Jansen, die deze week zijn contract bij TVC verlengde, had vervolgens meerdere mogelijkheden om de score uit te breiden, maar slaagde daar niet in en boekte uiteindelijk een nipte overwinning op de hekkensluiter.
Scoreverloop: Stopel 0-1, Jacobs 1-1, Stopel 1-2

De Zweef – Hoogland 0-1
De Zweef mocht op sportpark Gagelman aantreden tegen concurrent Hoogland, dat één plekje boven de Nijverdallers stond op de ranglijst. Na een half uur spelen vloog een van richting veranderd schot van Mohammed Al Haydar achter De Zweef-doelman Paul Damman en stonden de gasten uit Amersfoort op voorsprong. Hoogland bleef ook na de openingstreffer de bovenliggende partij, maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. Ook de Zweef wist het net niet te vinden en leed daardoor de eerste thuisnederlaag van het seizoen. De ploeg van Herman Hegeman gaat de winterstop in als de nummer zes van de Eerste Klasse E.
Scoreverloop: Al Haydar 0-1

Rigtersbleek – Rood Wit 2-0
Voor John Gielink en zijn mannen was het uiteindelijk een mooie zondag. Ondanks het feit dat het niet makkelijk ging tegen Rood Wit, werd er in eigen huis toch gewoon gewonnen. Door doelpunten van topscorer Bas Postma (al na vier minuten) en Mitchell Zepat (vijf minuten voor tijd) vermeldde het scorebord na afloop van het duel een 2-0 stand in het voordeel van De Bleek. Alverna verloor thuis verrassend met 3-1 van Heino, waardoor Rigtersbleek als nummer twee, op vijf punten van de koploper, de eerste seizoenshelft afsluit.
Scoreverloop: Postma 1-0, Zepat 2-0