SVZW – Excelsior’31 3-1 (2-0) – Analyse door Wim Neeskens

Geplaatst op 25 september 2011 door   ·   1 Reactie

Ik vond de overwinning van SVZW verdiend. De basis daar voor lag in de eerste helft. De tweede helft was Excelsior’31 de betere ploeg. SVZW zakte te ver terug. Daardoor werd de ruimtes tussen de linies te groot. Als de lob van Chegachi, waarmee hij de lat raakte, er in was gegaan, had ik het nog wel eens willen zien. De beslissing kwam uiteindelijk uit een strafschop die er geen was. Ik vond de scheidsrechter erg zwak. Hij gaf tot twee keer toe een onterechte strafschop. Daarnaast liet hij bij de tweede strafschop doelman Kok staan, die in dat geval rood had moeten krijgen.

Uiteindelijk stond Excelsior met lege handen. Wanneer de ploeg zo had gespeeld als afgelopen week in de tweede helft van het bekerduel met Excelsior Rotterdam was dat niet nodig geweest. SVZW was veel feller en liet zien er alles aan te willen doen om in de Topklasse te blijven.

Ik geef de wedstrijd een 6,5 wat amusement betreft. Als man van de wedstrijd kies ik voor Gerritsen Mulkes die in elk gevl verdedigend wel goede dingen deed. Sterren ken ik vandaag niet toe.

SVZW – Excelsior’31 3-1 (2-0)
20. Smit 1-0, 43. Ten Hoeve 2-0, 57. Parnela 2-1 (e.d.), 82. Kamphuis 3-1 (pen.)
Bijzonderheid: Tim Engbers mist penalty (24)