SVZW – PKC’83 2-2 (2-0) – Analyse door Wim Visser

Geplaatst op 26 maart 2011 door   ·   Geen reacties

SVZW begon goed aan de wedstrijd en kwam in de elfde minuut ook op voorsprong. Het was een verre ingooi, waarbij de doelman van PKC’83 weifelde. Uiteindelijk zat Tom Prümers er goed met een voet tussen en kon hij de 1-0 scoren. Dat was ook verdiend, want de Zwaluwen waren op dat moment de betere ploeg.

De eerste mogelijkheid voor PKC’83 was er in de 26e minuut. Kort daarna werd het 2-0. Een fraaie volley van Machiel van Keulen. Die voorsprong was verdiend. SVZW was opbouwend beter en had telkens een vrije man op het middenveld.

De tweede helft speelde SVZW overmoedig, met een instelling van ‘ons kan niets overkomen’. Dat kwam de ploeg uiteindelijk duur te staan. PKC kwam steeds beter in het spel en kreeg gaandeweg meer grip op de wedstrijd. In de 74e minuut werd het 2-1 door Jurjen Bosch. Acht minuten later kwam de gelijkmaker. Marco Parnela beoordeelde een pass door het centrum verkeerd, waarna Marcel Pannekoek de 2-2 kon scoren.

SVZW liep dus duur puntervlies op, doordat het de tweede helft nonchalant en overmoedig speelde. Op basis van de tweede helft was de uitslag ook verdiend te noemen. Sterker nog, SVZW mocht blij zijn dat het bij 2-2 bleef, want kort voor tijd kreeg PKC ook nog een goede mogelijkheid om de 3-2 te scoren.

Ik heb vandaag een leuke wedstrijd gezien, beoordeel deze met een zeven. Ik geef geen sterren en heb ook geen man van de wedstrijd verkozen. De instelling van SVZW in de tweede helft zorgt er voor dat dit onverdiend zou zijn.

SVZW – PKC’83 2-2 (2-0)