Maandag 22 juli 2024
Twentesport

SVZW – Drachtster Boys 3-0 (2-0) – Analyse door Bernard Kobes

Geplaatst op 6 september 2014 door   ·   2 Reacties

Cenk Uguz heeft de 2-0 gescoord - hoa - CF4A0268‘SVZW speelde fris voetbal en straalde veel vertrouwen uit. Het elftal heeft bekeken gespeeld. Kansen werden er genoeg gecreëerd, maar SVZW maakte er drie. Dat hadden er meer kunnen zijn, want Drachtster Boys werd op alle fronten overklast.

Dat SVZW met drie doelpunten verschil won, is opzich niet verkeerd. Daar bedoel ik mee dat als het met zes of zeven doelpunten verschil had gewonnen, dat dat ook nadelen kent. Dan kijkt de hele competitie direct naar je op.

Voor de supporters van SVZW moet het echt smullen zijn geweest. Want de ploeg speelde bij vlagen oogstrelend voetbal. Hoewel iedereen een goed niveau haalde bij de Wierdenaren, sprongen er drie spelers uit. Om te beginnen vond ik Cenk Uguz  enorm sterk. Hij was de verdeler op het middenveld en werkte hard. De treffer die hij scoorde was een beloning op zijn goede spel. Ook Machiel van Keulen viel op. Hij liet zich gelden als de oude Machiel van Keulen. Hij had er echt zin in. Hij durfde naast zijn verdedigende taken ook aan te vallen. En de assist die hij gaf bij de 1-0 was werkelijk prachtig. En perfecte bal op Ruud ter Heide, die ik de Man of the Match vond. Hij maakte twee mooie treffers en was dus belangrijk. De optredens van Cenk Uguz (rechts op de foto nadat hij het tweede doelpunt van SVZW had gescoord), Van Keulen en Ter Heide wil ik bekronen met een ster.’

 

SVZW – Drachtster Boys 3-0 (2-0)
Scoreverloop:
13. Ter Heide 1-0, 31. Cenk Uguz 2-0, 78. Ter Heide 3-0.

Scheidsrechter: Köhler
Geel: Achuna (Drachtster Boys)
Toeschouwers: 250

Amusementswaarde: 7.5
Man of the Match: Ruud ter Heide
Sterren: Van Keulen, Cenk Uguz, Ter Heide (allen 1 ster)

SVZW: Achterhoek, Van Keulen, Bartelds, Holtkamp, Caglar Uguz, Ter Avest (78. Prümers), Wensing, Cenk Uguz, Zwiers, Ter Heide (82. Kerr), Aman.

 Bernard Kobes is oud-burgemeester van onder andere Wierden en Ommen en voormalig verslaggever van RTV Oost.

(foto Herman Oude Alink)

 

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. kees says:

    Nu nog wachten op supporters die dit oogstrelende voetbal willen aanschouwen. Want in Wierden lijkt elke wedstrijd een risicowedstrijd die gespeeld moet worden zonder toeschouwers.

  2. Freddy .. ja de says:

    Kees, wat ben jij een geboren klepzeiker en negatieveling .. trusten en fijne zondag
Archief