Zondag 19 mei 2024
Twentesport

SVZW-SC Genemuiden 0-1 (0-0) – Analyse door Folkert Velten

Geplaatst op 30 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

‘Ik zal vannacht niet meer wakker worden vanwege het sprankelende spel van beide ploegen. Het was op topklasseniveau geen beste wedstrijd. Het was zelden spectaculair. Daarom geef ik voor de amusementswaarde een 5. SVZW moet thuis anders gaan spelen, 4-3-3 is beter, ook al omdat de beste speler die ze hebben, Tim Engbers, dan meer ruimte krijgt om naast de spitsen op te duiken. Misschien kunnen dan ook Tom Prümers en/of Nick Wennink een plek in de basis krijgen. Dat zijn voetballers die een goal kunnen maken.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn. Genemuiden begon beter aan de wedstrijd. SVZW kwam er wel beter in naarmate de eerste helft vorderde, maar veel leverde dat niet op. Het was een matige helft. In de tweede helft begon SVZW beter. Engbers kreeg een kans die benut had moeten worden, Jordi Kamphuis ook. Lanjouw, de spits van Genemuiden,  moest goed in de gaten gehouden worden, want hij loerde op kansen. Hij had zeker één keer moeten scoren. Jammer dat er niet eerder een doelpunt viel, dat zou de wedstrijd ten goede gekomen zijn. Zij scoorden uit het niets. De overwinning van Genemuiden was onverdiend. Een gelijk spel zou beter geweest zijn.

Ik geef geen sterren want ik zag niemand die er boven uit stak. Daarom benoem ik ook niemand tot Man of the Match.’

Scoreverloop
: 84. Jansen 0-1
Gele kaart: Ten Hoeve (SVZW)
Man of the Match: –
Sterren: –

Opstelling SVZW: Achterhoek; Mulderije, Smit, Parnela (87. B. Kamphuis), De Graaf;  Van Keulen (55. Sobczak), Sahin (46. Meijerink), Zwiers J. Kamphuis,  Ten Hoeve.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief