SVZW – SDC Putten 2-2 (1-0) – Analyse door Marc Kemna

Geplaatst op 17 april 2011 door   ·   1 Reactie

Ik heb een wedstrijd gezien waarin de koploper van de Hoofdklasse laconiek en zonder inzet en wilskracht speelde. Het waren vaak lange ballen en alles ging in een te laag tempo, waarbij er nauwelijks sprake was van creativiteit. Dit was de eerste keer dat ik SVZW in actie zag, ik kan dus niet zeggen of het altijd zo is, maar vandaag viel het me allemaal nogal tegen.

Door een fout van de tegenstander kwam SVZW via Nick de Graaf op 1-0. Die 1-0 was ook de ruststand. Ik moest tijdens de rust even wat uit de auto halen en had even de neiging gelijk maar door te gaan naar huis, zo erg was de eerste helft me tegengevallen. Ik ben uiteindelijk toch maar teruggegaan, in de hoop dat de tweede helft meer zou bieden.

De 2-0 was bijzonder curieus. Het was de grensrechter die aan de basis van dit doelpunt stond. Een man op leeftijd, die het allemaal niet zo goed meer kon belopen en er bij vrijwel elke situatie naast zat. Hij vlagde, onterecht, voor buitenspel. SVZW nam de vrije trap snel, waarna Machiel van Keulen van dichtbij kon scoren.

In de slotfase werd het 2-1, door Joey Nacarigota, volgens mij een speler van het Nederlandse zaalvoetbalteam. Vlak voor tijd werd het ook nog 2-2 door Melvin Bresser. Als je als koploper 2-0 voor staat op eigen veld en er alles aan doet, kan het volgens mij nooit meer 2-2 worden. Ik vond de hele sfeer rondom de wedstrijd vrij klinisch, zakelijk, er straalde bijvoorbeeld bij de doelpunten weinig blijdschap van de spelers af.

Al met al dus een tegenvallende middag, waardoor ik de amusementswaarde niet meer geef dan een vijf. Ik heb ook geen sterren uitgedeeld. De man van de wedstrijd stond voor mij naast het veld. De al eerder genoemde grensrechter wist beide ploegen voortdurend te verbazen met zijn beslissingen.

SVZW – SDC Putten 2-2 (1-0)
25. De Graaf 1-0, 56. Van Keulen 2-0, 83. Nacarigota 2-1, 90+2 Bresser 2-2
Amusemenstwaarde: 5
Sterren: geen
Man van de wedstrijd: de grensrechter die met zijn beslissingen een hoofdrol voor zich opeiste
SVZW: Achterhoek, Parnela, Smit, Lamberink, Mulderij (86. Elferink), Meijerink (75. Altink), Tamerus, De Graaf, Van Keulen, Kavac (81 Prumers), Maris.